Spojte se s námi


Fotbal

Představení týmů Serie A: Dokáže AC Milán obhájit Scudetto? Malé investice do posil, Rossoneri čeká velmi těžký boj

Fanoušci se konečně dočkají, konečně! O víkendu totiž odstartuje nový ročník italské Serie A, která v nové sezóně slibuje velmi atraktivní podívanou. Do boje o titul by se mohly zapojit hned tři týmy a AC Milán patří mezi ně. Rossoneri však zatím neposílili tak, jak bylo původně v plánu. Souboj s Interem a Juventusem tak bude ohromně těžký.

Publikováno

dne

Fanoušci se konečně dočkají, konečně! O víkendu totiž odstartuje nový ročník italské Serie A, která v nové sezóně slibuje velmi atraktivní podívanou. Do boje o titul by se mohly zapojit hned tři týmy a AC Milán patří mezi ně. Rossoneri však zatím neposílili tak, jak bylo původně v plánu. Souboj s Interem a Juventusem tak bude ohromně těžký.

Realizační tým

Asi tou nejdůležitější novinkou je změna vlastníka. Už na začátku léta totiž bylo jasné, že italský velkoklub převezme společnost RedBird Capital Partners, a právě ta má s AC velké plány. Tím nejjasnějším je udělat z AC Milán opět světového giganta.

Navzdory původním plánu však prozatím vedení neinvestovalo do posil. Noví majitelé totiž Fredericu Massarovi a Paolu Maldinimu uvolnilo na přestupy pouze zhruba 45 milionů eur. A to je pro klub, který ovládl nejvyšší italskou ligu opravdu málo. Není se tedy čemu divit, že fanoušci byli tímto rozhodnutím naštvaní, vždyť je to naprostým opakem jakési satisfakce.

Massara s Maldinim však s nízkým rozpočtem umí velmi dobře pracovat a jejich rozhodnutí o angažování posil zejména v minulé sezóně bylo jedním z faktorů, díky čemuž dokráčelo AC až na vrchol.

Dalším aspektem však byl samotný Stefano Pioli, který je naprosto ideálním trenérem co do dosažení úspěchu. V kabině má respekt, hráči pod ním pracují na 100 % a má také velký cit pro výběr posil.

Brankář

Stejně jako v minulé sezóně bude svatyni AC Milán střežit Mike Maignan, který Rossoneri v minulé sezóně podržel neskutečným způsobem a byl absolutní jistotou defenzivy AC. Sedmadvacetiletý rodák z města Cayenne do milánského AC přestoupil v roce 2021 z Lille a smlouvu má až do roku 2026.

V minulém ročníku v barvách AC naskočil do 32 ligových utkání, přičemž hned v 17 z nich si připsal čisté konto.

Obrana

Defenziva je oblastí, kde AC Milán nepotřebuje nikterak výrazně posílit. Na levém kraji totiž bude opět nastupovat Theo Hernández, který se v minulé sezóně vypracoval do jednoho z nejlepších levých obránců na světě a disponuje skvělými individuálními schopnostmi. Naprosto klíčový muž na cestě za obhajobou.

Stoperskou dvojici zřejmě i v novém ročníku vytvoří Fikayo Tomori a Pierre Kalulu. Po zranění Romagnoliho a Kjaera to byli totiž tito dva beci, ve kterých Pioli viděl potenciál k vytvoření neprostupného obranného páru.

A to se podařilo. Vždyť parádní defenzivní činnost AC dokumentuje i fakt, že Rossoneri od února do května, a tedy do konce sezóny, inkasovali pouze pětkrát. Role pravého obránce se nejspíš znovu zhostí Davide Calabria a Alessandro Florenzi.

Záloha

Největší bolístka milánského AC v závěru minulé sezóny. Post levého křídelníka je velmi dobře zastoupený, absolutní hvězdou by i v novém ročníku měl být Rafael Leao. Třiadvacetiletý Portugalec v sezóně 2021/22 nasázel 11 branek a na dalších 10 asistoval. Jeho náhradníkem pak byl Ante Rebič, jenž může zaskočit i v útoku.

Problémem ale byl střed zálohy, který byl nejslaběji obsazeným postem Rossoneri. Tedy směrem dopředu. Kádr AC totiž opustil bojovník Franck Kessié, jenž ovšem co do ofenzivní činnosti už tak přínosný nebyl. Rade Krunič je rovněž spíše defenzivně laděný, Ismaël Bennacer není žádný vyloženým tvůrcem hry.

V první polovině loňského ročníku Serie A se však velmi dobře jevil Brahim Díaz a s ohledem na ofenzivní činnost záložní řady je velkou posilou Charles de Ketelaere. Jednadvacetiletého velkého talenta AC přivedlo z Brugg za 32 milionů eur, přičemž si v minulé sezóně připsal 14 branek a 7 asistencí.

Bude tedy hodně záležet na tom, jak trenér Pioli rozhází sestavu. Klíčovým mužem zálohy totiž byl Sandro Tonali, kterého Rossoneri bez větších potíží udrželi. Zajímavým hráčem také může být Tommaso Pobega, který se na San Siro vrací z Turína, kde odehrál 33 ligových zápasů.

Na postu pravého křídelníka AC má dalšího Belgičana Alexise Saelemaekerse a Júniora Messiase. Oba však v závěru loňské sezóny výrazně ztratili formu.

Útok

Olivier Giroud, Divock Origi a Zlatan Ibrahimovič. To je trojice hlavních útočníků, kteří se budou v novém ročníku starat o to nejdůležitější – góly. Druhý jmenovaný přišel do AC zadarmo z Liverpoolu, švédská legenda zase bere Milán za svůj domov a má rovněž velký vliv na kabinu Rossoneri.

Giroud se sice v několika zápasech minulé sezóny střelecky trápil, ovšem v klíčových momentech mnohdy prokázal, že je velmi platným útočníkem. Pětatřicetiletý Francouz v předešlé sezóně vstřelil 11 gólů a u čtyřech dalších se podílel jako asistent.

Ideální sestava:

Maignan
Calabria – Kalulu – Tomori – Theo
Bennacer – Tonali
De Ketelaere – Díaz – Leao
Giroud

Tip na umístění: 2. místo

Zdroje: AC Milán, Serie A

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.