Spojte se s námi


Fotbal

Kapitán slíbil divákům novinky ve hře na blížícím se EMF Euro 2022

Kapitán českého reprezentačního týmu malého fotbalu Stanislav Mařík poskytl Ruiku těsně před odjezdem na finální přípravné soustředění do Českého Dubu exklusivní rozhovor a odpověděl na několik otázek k blížícímu se mistrovství Evropy (EMF Euro 2022 Slovakia).

Publikováno

dne

Kapitán českého reprezentačního týmu malého fotbalu Stanislav Mařík poskytl Ruiku těsně před odjezdem na finální přípravné soustředění do Českého Dubu exklusivní rozhovor a odpověděl na několik otázek k blížícímu se mistrovství Evropy (EMF Euro 2022 Slovakia). Nejvíce nás zajímalo, jak je náš nároďák připraven a na co a na koho se můžeme při obhajobě titulu těšit.

Stando, už v sobotu začíná v Košicích na Slovensku vrcholný evropský šampionát v malém fotbalu EMF Euro 2022 Slovakia, kterého se zúčastní týmy z 24 zemí, Česká republika tam bude obhajovat titul z roku 2018 z Kyjeva. Co čeká náš národní tým v nejbližších dnech?

Tak já začnu postupně, teď nás čeká finální příprava, dneska odjíždíme do Českého Dubu, ve středu a ve čtvrtek budou nějaké dva dny přípravy, kde už bude celý tým, který jede do Košic a víceméně je to o ještě větším stmelení. Budeme určitě dolaďovat nějaké standardní situace a trenéři určitě budou mít připravené i nějaké informace o soupeřích.

Určitě bude nějaká TE-TA (technicko-taktická příprava) a ve hře uděláme všechno pro to, abychom byli co nejlépe připraveni. V pátek ráno nás čeká přesun do Prahy na hlavní nádraží, kde nasedáme na vlak a odjíždíme směr Košice, kde bychom měli dorazit nějak odpoledne, ubytujeme se na hotelu, trochu se aklimatizujeme a v sobotu večer ve 21:30 hodin nás čeká první zápas proti Francii.

Jak jsou kluci aktuálně připraveni?

Co se týká kondice a připravenosti, tak věřím, že všichni kluci budou zdraví a že všem zdraví i vydrží, aby mohli hrát naplno a věřím, že všichni jsou trénovaní, ať už ze Superligy anebo z velkého fotbalu. Snad si přenesou aktuální formu i do reprezentace, uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní.

Poslední evropský šampionát se hrál v roce 2018, máte představu, kdo ze známých hráčů z týmů soupeřů přijede?

Soupeři, jak říkáte, byl tady koronavirus, takže vlastně nevíme úplně, s čím přesně jaký tým přijede, ale co se týče Francouzů, například, tak s těmi jsme se potkali v Tunisku na mistrovství světa, porazili jsme je docela vysokým rozdílem, ale určitě to nebyl, i když se to tak mohlo zdát podle výsledků, jednoduchý zápas. Určitě mají svoji kvalitu a bude to i tentokrát těžký zápas.

Dále nás tam čeká Moldavsko, o kterém toho moc nevíme, co si je ale pamatuji z nějakého mistrovství Evropy, tak to byli malí a rychlí kluci, co hráli futsal, takže to bude taky určitě těžký zápas.

Pak nás čeká Srbsko, se kterým se potkáváme snad na každé akci, co hrajeme. Když jsem teď viděl soupisku, tak tam mají tři, čtyři, možná i pět stejných tváří, co už jsme se s nimi potkávali, a s těmi je to vždycky vyhrocené. Je to o jednom – dvou gólech, protože jsou to narostlí chlapi, takže je to samý souboj, ale musíme se s tím popasovat. Nikdy jsme s nimi ale neprohráli a věřím, že s tím nehodláme začínat.

Jakou připravujete taktiku, i když vím, že mi nic konkrétního neprozradíte.

Co se týče naší taktiky, tak určitě bychom chtěli zůstat věrni tomu našemu stylu, to znamená aktivní hra a vnutit jim takový ten náš styl hry, co se týče nějakého represingu a presingu. Potom kombinace s gólmanem, budeme také spoléhat na souhru kluků, protože už se tam známe nějakou dobu, potkáváme se.

Ale třeba i kluci z Brna hrají spolu, ti budou určitě sehraní, my tam máme taky z Prahy silné zastoupení, takže doufám, že využijeme těchto souher a budeme v těch zápasech dominovat.

Jaké jsou ambice českého národního týmu?

Přijde mi, že to máme takhle každý šampionát, pro nás je cílem odehrát maximální počet zápasů, to znamená dostat se mezi poslední čtyři. Náš cíl je samozřejmě obhajoba a zlatá medaile. Ale myslím si, že jak se to všechno zlepšuje a soupeři se zlepšují, tak jakákoliv medaile by byla prostě úspěch, takže bychom chtěli odehrát maximální počet zápasů a získat medaili.

Na co se můžou těšit vaši fanoušci a diváci?

Myslím si, že za celý tým můžu slíbit, že do toho dáme úplně všechno a doufám, že z nás půjde ta stejná síla a energie, co vždycky. Lidi se můžou těšit na rychlý kombinační fotbal s hodně šancemi a že určitě nebudeme bránit nějakou hubenou výhru, ale chceme hrát dopředu a dávat hodně gólů.

Standa Bejda s Jirkou Novákem vymyslí určitě nějaké nové zajímavé standardky, takže to bude i v tomhle ohledu zajímavé. Vždycky jsme na každém mistrovství přišli s něčím novým a věřím, že to bude i tenhle rok.

Co známé tváře, kdo přijede?

Viděl jsem soupisku Srbska, o které jsem mluvil, tam jsou určitě známé tváře, co se objevovaly na šampionátech. Viděl jsem Rumuny, kde je taky spoustu známých tváří, takže si myslím, že kluci z realizáku určitě budou mít něco připraveného a právě teď v Dubu si ještě rozebereme ty ostatní týmy.

Jak budou vypadat je samozřejmě otázka, záleží, jak kdo se během koronaviru udržoval atd. Ale musíme se zaměřit hlavně sami na sebe a věřit, že to zvládneme.

Česká reprezentace v malém fotbalu:

Mistrovství světa: Účast –  (Zlato – , Stříbro – , Bronz – 0×)
Mistrovství Evropy: Účast –  (Zlato – , Stříbro – , Bronz – )

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.