Spojte se s námi


Fortuna liga

Je příchod Guľy do Sparty dobrý nápad? A dostane čas, který potřebuje?

Sparta hledá nového trenéra a zdá se, že zabrousila do explzeňských vod. Nejvážnějším kandidátem na horké místo na Letné má totiž být slovenský kouč Adrián Guľa.

Publikováno

dne

Sparta hledá nového trenéra a zdá se, že zabrousila do explzeňských vod. Nejvážnějším kandidátem na horké místo na Letné má totiž být slovenský kouč Adrián Guľa.

Slovenský taktik působil v Plzni téměř rok a půl a ačkoliv výsledky úplně neměl, předváděná hra byla velice kvalitní. Zejména úvod do angažmá měl skvělý, kdy snížil náskok Slavie z 16 bodů na 8 a Viktoria válcela všechny soupeře, v nadstavbě se ale ukázalo, že na sešívané ještě nemá.

V další sezóně se čekal vzestup, jenže přišel krutý pád až na páté místo. Ten odnesl Guľa na začátku května vyhazovem. Bez práce zůstal rok a už se mluví o návratu na trenérské lavičky v české lize.

Podle informací iSportu totiž v sobotu jednal na Letné a měl by být nejžhavějším kandidátem na nového trenéra Sparty. Je to dobrá volba?

Guľa je jistě velice kvalitní trenér, nedá se soudit pouze podle nepovedených výsledků v Plzni. Na západ Čech přitáhl moderní tréninkové metody, speciální tréninkové vybavení a náročné požadavky na hráče.

Jenže aby svému týmu vtisknul styl tak, jak si představuje, na to potřebuje čas. Ten se ale ve Spartě nedává. Žádný trenér za poslední dobu nevydržel na lavičce déle jak 2 roky, tím posledním byl Vítězslav Lavička.

Nepochopitelné jsou zejména kroky, při kterých Sparta otáčí kurz o 180 stupňů. Jako když s Pavlem Vrbou prodlouží smlouvu, jelikož má plnou důvěru a za pár týdnů ho vyhodí, protože už mu nevěří. Nebo když nechá Václava Jílka odjet celou zimní přípravu, že má důvěru vedení a po prvním jarním kole ho vyhodí. Nepochopitelné, až amatérské kroky.

Dobrý trenér potřebuje hlavně čas. Jindřich Trpišovský měl také první půlrok ve Slavii rozporuplný a ti nejkritičtější fanoušci volali po jeho odvolání. Ale vše si nakonec sedlo a podívejte, co ze Slavie vytvořil.

Guľa je jedním z trenérů, který potřebuje čas a důvěru. Pokud dostane opět maximálně rok a po pár prohraných zápasech bude mít nůž na krku, bude Sparta příští rok v tomhle období znovu hledat nového trenéra.

Zdroj: iSport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.