Spojte se s námi


Fotbal

Dramatický závěr posledního kola League Two. Bristol Rovers si výhrou 7:0 zajistil přímý postup

Bristol Rovers si pro sebe ukradl poslední přímé postupové místo z League Two opravdu neuvěřitelným způsobem, když porazil Scunthorpe 7:0. Rovers se podařilo odsunout Northampton na čtvrté místo jen díky lepšímu skóre.

Publikováno

dne

Bristol Rovers si pro sebe ukradl poslední přímé postupové místo z League Two opravdu neuvěřitelným způsobem, když porazil Scunthorpe 7:0. Rovers se podařilo odsunout Northampton na čtvrté místo jen díky lepšímu skóre.

Ještě v pátek si mohl každý myslet, že má Northampton postup do třetí anglické ligy ve vlastních rukou. Před začátkem posledního kola se Cobblers nacházeli na třetím místě, které zaručuje jistý postup. Společně s Bristolem měli shodný počet bodů, ale o pět branek lepší skóre. To by v normálním případě znamenalo, že Northamptonu stačí „pouze“ výhra nad Barrow.

První poločas stále ve prospěch Northamptonu

Northampton vedl po většinu odpoledne a vypadalo to tak, že si postup s přehledem pohlídá, protože po 22. minutě vedl už 3:0 po dvou brankách Hoskinse a jedné trefě Horsfalla. Josh Kay na konci prvního poločasu snížil na 3:1.

Toto vítězství vypadalo jako více než dostatečné, protože Bristol Rovers vedl o přestávce v zápase proti Scunthorpe „pouze“ 2:0, když si vlastní gól dal Lobley a o pár minut později skóroval Taylor. Rovers tedy stále potřebovali 5 gólů za pouhých 45 minut.

Bristol v „sedmém nebi“

Cobblers si zápas hlídali, ale to zřejmě nevěděli, co se právě odehrává na Memorial Stadium.

V 53. minutě se z hranice pokutového území prosadil Collins a o devět minut později také Anthony Evans.

Evansův skvělý přímák v 76. minutě dodal domácím naději, že nemyslitelné se může stát skutečností, a to se zvýšilo, když Collins dorazil do prázdné o několik sekund později.

Anderson vyvolal na tribunách výbuch, když v 85. minutě zvýšil hlavou na 7:0. V tento moment měl Bristol s Northamptonem stejný rozdíl v počtu branek, ale Rovers jich vstřelili o 11 více. Fanoušci se v tento moment neudrželi a vběhli hromadně na hrací plochu. Což vedlo k tomu, že rozhodčí Breakspear přerušil hru.

Po šestnáctiminutové přestávce se hráči vrátili, aby zápas dohráli, Rovers vedení udrželi a slavili postup.

Northampton tedy o postup do vyšší soutěže bude muset ještě bojovat. V prvním barážovém zápase se střetne s Mansfieldem. A pokud v tomto dvojutkání obstojí, tak bude hrát ve finále s vítězem duelu Port Vale/Swindon.

Zdroj: Twitter, The Guardian

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.