Spojte se s námi


Fortuna liga

Ševčík o derby se Spartou i šokující prohře s Karvinou

Slavii čeká již ve středu derby pražských „S“ v rámci MOL Cupu. Na zápas se nenaladila dobře, úvodní jarní kolo Fortuna ligy prohrála 0:1 s Karvinou. Co po šokující prohře řekl záložník Petr Ševčík?

Publikováno

dne

Slavii čeká již ve středu derby pražských „S“ v rámci MOL Cupu. Na zápas se nenaladila dobře, úvodní jarní kolo Fortuna ligy prohrála 0:1 s Karvinou. Co po šokující prohře řekl záložník Petr Ševčík?

Slavia v sobotním utkání s Karvinou jasně dominovala, nedala ale ani jeden gól, naopak inkasovala z kopačky Rafia Durosinmiho. Nigerijský mladík využil špatné komunikace mezi Ondřejem Lingrem a Aihamem Ousouem.

Slavii zápase scházel záložník typu Nicolae Stancia, jednoduše někdo, kdo by prolomil hradby hostí. Ševčíkovi se vůbec nedařily finální přihrávky a nikdo jiný odpovědnost na sebe příliš nebral.

„Myslím si, že to byl pro nás hodně těžký zápas i přes velkou dominanci na míči. Karviná to víc než dobře odbránila. My jsme byli takoví moc pomalí na míči, málo jsme otáčeli hru a málo se dostávali do koncovky,“ řekl Ševčík pro klubový web.

Jedinému gólu utkání předcházela chyba Daniela Samka. Sedmnáctiletý záložník ztratil balón ve středu hřiště, Lukáš Čmelík jeho zaváhání využil a přesným centrem zařídil tři body pro outsidera.

Pro jednoho z největších talentů ligy přišla chyba v nejhorší možný moment. Již ve středu sehraje Slavia derby se Spartou a se Samkem se do zápasu počítá. Podobné zaváhání často mladé hráče dostane z jejich pohody.

„Samek je výborný fotbalista, myslím si, že nebude problém se z toho oklepat a my mu s tím samozřejmě pomůžeme. Jsme jeden tým, každý dělá chyby a občas se někomu nedaří,“ pokračoval reprezentační záložník.

Červenobílí jsou v nelehké situaci. Utkání s Karvinou mělo být jakousi rozcvičkou, nyní totiž Slavii začíná nabitý program. Po středečním pohárovém derby následuje bitva na Slovácku a dvojzápas s Fenerbahçe.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského budou v derby i přes sobotní prohru favoritem. Letenští mají nabitou marodku a Pavel Vrba bude muset sestavu přizpůsobit víkendovému utkání s Viktorií Plzeň.

„Určitě se z toho musíme oklepat. Myslím, že ty hlavní chyby si rozebereme na videu a už další den hodíme zápas za hlavu, budeme se chystat na Spartu,“ dodal Ševčík.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.