Spojte se s námi


Fotbal

Tragický prosinec Chelsea: zranění a ztráty bodů. Koho Blues přivedou v lednu?

Příchod Thomase Tuchela měl na Chelsea velice pozitivní vliv, důkazem budiž výhra v Lize mistrů. Není divu, že spousta lidí tipovala Blues i na vítěze Premier League. Začátek sezony sice klubu náramně vyšel, nyní však prožívá krizi.

Publikováno

dne

Příchod Thomase Tuchela měl na Chelsea velice pozitivní vliv, důkazem budiž výhra v Lize mistrů. Není divu, že spousta lidí tipovala Blues i na vítěze Premier League. Začátek sezony sice klubu náramně vyšel, nyní však prožívá krizi.

Chelsea dlouho hrála podle předsezonních očekávání, však také několik týdnů vládla celé Premier League. Po prosinci sice klesla pouze o 1 místo, na vedoucí City nyní ovšem ztrácí už 8 bodů.

To sice zdaleka není nepřekonatelná propast, ale Guardiolovi svěřenci se určitě nebudou dohánět snadno. Navíc když Chelsea stále ztrácí důležité hráče a neméně důležité body.

V posledním měsíci chyběli kvůli zranění či koronaviru Lukaku, Werner, Havertz, Kanté, Kovačić, Loftus-Cheek, a Silva. Ještě v listopadu se navíc dlouhodobě zranil Chilwell a ve středeční remíze s Brightonem nuceně střídal Reece James, jehož absence bude nejspíše také dlouhodobá.

Právě ztráta obou wing-backů bude nejspíše Tuchela trápit nejvíce, jelikož tato pozice je pro jeho systém 3-4-3 klíčová. Není divu, že od zranění Chilwella Blues vyhráli pouze 4 zápasy z 10.

I na ostatních pozicích se však londýnský celek potýkal s problémy – v záloze se jednu dobu musel obejít bez Kantého i Kovačiće. Přestože má Tuchel na každou pozici více hráčů, nedá se říci, že by například Barkley, Saúl, Sarr nebo Alonso využili svoje šance v základní sestavě, které v poslední době dostaly.

Je velice pravděpodobné, že během lednového přestupového období bude Chelsea aktivní, nejvíce se spekuluje o náhradě za Chilwella. Nejčastěji se zmiňuje Lucas Digne, který by se odchodu z Evertonu nebránil. Další možností je Sergiño Dest nebo Nicolás Tagliafico.

Plán B je povolat zpět Emersona z hostování v Lyonu (podle nejnovějších spekulací to ovšem francouzský celek zamítl) nebo Iana Maatsena z Coventry City.

Co se týče středu obrany, Chelsea je už dlouho spojována s Julesem Kundém nebo Marquinhosem, jejich příchod už v lednu je však nereálný. A lednových posil se nejspíš nedočká ani záloha.

I zde má Chelsea dlouhodobě vyhlédnuté 2 hráče, a sice Declana Rice a Auréliena Tchouaméniho. Oba by však měli přijít nejdříve v létě, je ovšem možné, že dá klub přednost svým talentovaným mladíkům, konkrétně Conoru Gallagherovi, který září v Crystal Palace nebo Billymu Gilmourovi.

V lednu to tedy vypadá pouze na posílení levého kraje obrany – případně pravého, v závislosti na délce absence Reece Jamese.

Kvůli zraněním důležitých hráčů a náročnému prosincovému programu Blues nepředvádí tak dominantní výkony, jaké jsme viděli ze začátku sezony. Z posledních 6 ligových zápasů vyhráli jen 2x. Prohra s West Hamem, remízy s Evertonem, Wolves a naposledy doma s Brightonem můžou svěřence Thomase Tuchela v závěru sezony velmi mrzet.

Navíc se nedá říct, že by měli to nejhorší za sebou – v následujících 3 kolech Premier League je čeká Liverpool, Manchester City a Tottenham. Mezitím je navíc na programu semifinále Carabao Cupu proti Spurs, hrané na 2 zápasy.

Pro Chelsea ještě rozhodně není nic ztraceno, Thomas Tuchel se však bude muset co nejdříve vypořádat se zraněními svých hráčů a dostat svůj celek z krize.

Zdroj: Goal

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.