Spojte se s námi


Fortuna liga

HET liga – po 24. kole

Publikováno

dne

Po 24. kole si Viktoria Plzeň drží již pouze pětibodový náskok před Slavií. V boji o pohárovou Evropu zůstává nadále šest týmů.

Baník Ostrava opustil poslední pozici a odsunul tam Zbrojovku Brno. Do boje o dvě sestupová místa je stále nejvíce namočeno osm týmů, v rozpětí šesti bodů.

Hitem tohoto kola byl nedělní souboj Plzně a Sparty.

Viktoria Plzeň – Sparta Praha 2-2

Spartě vyšel naplno úvod utkání. Již ve 12. minutě byl stav 0-2 a hosté byli jasně lepší. První gól dal v 9. minutě po centru Šurala, Václav Kadlec, druhý přidal ve 12. minutě Plavšič, ale byl to spíše vlastní gól Řezníka, jenž jeho centr tečoval do sítě.

Smutno začalo být i v hledišti. Po dvaceti minutách domácí hru vyrovnali a přebírali iniciativu. K vyrovnání pomohly hlavně standardní situace a rohové kopy. Ve 30. minutě snížil hlavou Řezník a na začátku druhé půle, znovu po rohu Hořava. V té době již pomáhal i vyprodaný stadion. Ztráta dvou bodů snížila znovu náskok Plzně v čele na 5 bodů, Spartě bod nepomohl k posunu na třetí místo v tabulce, kam se mohla při výhře dostat.

Slavia Praha – MFK Karviná 3-2

Karvinští, kteří bodovali v posledních osmi zápasech, vyšli tentokrát na prázdno. V Edenu však neodehráli špatný zápas. Vedli brankou Kalabišky ze 14. minuty, po průniku Štepanovského. Poté se režie ujal nejlepší hráč utkání Stoch a dvěma góly, ve 29. minutě, po přihrávce Hromady a 59. minutě přesnou střelou z 18 metrů, otočil skóre.

Hrál se vyrovnaný zápas a přibyly ještě dva góly. Po rohu, opět Stocha, v 78. minutě, Jugas z malého vápna zvýšil a v 85. minutě již stačil pouze korigovat Wagner, který byl jen krátce na hřišti, po přiklepnutí od Ramireze.  Pak už Slavia výhru udržela.

Vysočina Jihlava – Fastav Zlín 1-1

Zápas týmu ze spodní části tabulky o důležité body. V prvních třiceti minutách měli více ze hry domácí, měli i několik šancí, bez využití. Pak převzali iniciativu hosté a to jim vydrželo i do druhého poločasu, kdy se jim podařilo dát v 63. minutě vedoucí gól, po akci Vukadinoviče, střílel Holzer.

Vysočině se podařilo vyrovnat až v nastaveném čase, tvrdou ranou střelce týmu Ikauniekse, jenž přišel na hřiště v 75. minutě. Ke třem bodům měli blíže zlínští.

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1-1

Začátek zápasu se vydařil domácím, bez brankového efektu. Pak převzali hru hosté, drželi více míč a měli i šance. Branky ale začaly padat až ve druhém poločase, který by vyrovnaný a tak nakonec skončil i celý zápas.

Branku Teplic dal znovu mladý Žitný po přečíslení a rychlém brejku. Vyrovnání přinesla až poslední desetiminutovka, již po vyloučení hostujícího Šušnjara (81. min. – 2 žluté), se v 85. minutě prosadil, po kopu z rohu, Komličenko. Zasloužená remíza.

FK Jablonec – Sigma Olomouc 0-0

Utkání celků z předních příček tabulky a jarního nejlépe bodujícího týmu domácích, nepřinesl žádnou branku. Přesto se hrál rušný fotbal. Více šancí měli domácí, ale hosty podržel výborně chytající brankář Buchta.

Většina akcí Olomouce končila před šestnáctkou, tak, jak se jim to stává v mnoha zápasech. Přišli také o, v závěru vyloučeného, Texla. Obě mužstva zůstávají mezi šesticí, usilující o poháry.

Baník Ostrava – Bohemians 1905 2-0

Baník se dotáhl na další mužstva ze spodku tabulky, dokonce přeskočil Zbrojovku, které přenechal poslední místo v tabulce. V posledních čtyřech zápasech se mu podařilo bodovat a i hra se zlepšila.

O branky se postarali krajní obránci Fleišman v 52. a Pazdera v 59. minutě, přesnými střelami kolem velkého vápna. Již v prvním poločase měli domácí šance a byli lepší. Bohemians nenavázala na dobré výkony a po zásluze se vrací domů tentokrát bez bodů.

1. FC Slovácko – Zbrojovka Brno 1-0

Duel ohrožených týmů. Celků, kteří mají nejmenší potenci vstřelených branek (18 resp. 14). A bylo to také znát. Vítěznou branku dal v 58. minutě přesnou střelou k tyči Juroška a domácí si připsali možná zlaté tři body.

Hosté se propadli až na úplné dno tabulky. Musí rychle bodovat, jinak bude sestup neodvratný. Pět zápasů však již nedali gól a to o mnohém svědčí.

Dukla Praha – Slovan Liberec 2-0

Dukla musela bodovat, její propad už byl znatelný a nebezpečný. Nakonec se to podařilo i se silným soupeřem, usilujícím o přední místa v tabulce. Hrálo se ale vyrovnané utkání, ve kterém měli dost šancí, hlavně v prvním poločase i hosté.

Kdyby skórovali, mohlo se vše vyvinout jinak. Po přestávce domácí dvěma góly rozhodli. V 54. Schranz po přihrávce Néstora a přehození brankáře a v 82. minutě Holík střelou mezi obránci rozhodl o důležitých bodech Dukly.

Stále není rozhodnuto na čele, ani na konci tabulky. O poháry se asi bude bojovat také do posledních kol. Můžou být zajímavé i výsledky v MOL Cupu, kudy také vede cesta do pohárové Evropy. A plno mužstev by těchto zápasů moc rádo podstoupilo, stejně jako se žádnému nechce spadnout o třídu níže. Ještě to bude velmi zajímavé.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.