Spojte se s námi


Fotbal

Norwich je bez trenéra, kouč Farke byl odvolán

11 zápasů, zisk 5 bodů s malou šancí na záchranu. Vedení Norwiche se rozhodlo pro předčasné ukončení spolupráce s Danielem Farkem. Důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky, kvůli kterým se „Kanárci“ na posledním místě tabulky.

Publikováno

dne

Zdroj: umbro, CC BY-NC 2.0

11 zápasů, zisk 5 bodů s malou šancí na záchranu. Vedení Norwiche se rozhodlo pro předčasné ukončení spolupráce s Danielem Farkem. Důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky, kvůli kterým se „Kanárci“ na posledním místě tabulky. Na rozhodnutí klubu nic nezměnila ani dnešní výhra nad Brentfordem, která ukončila 10zápasovou šňůru bez vítězství.

O odchodu německého kouče z Norwiche bylo rozhodnuto po dnešní výhře 2:1 nad Brentfordem. Nováček ligy si připsal první vítězství sezóny. Nadále však zůstává na posledním místě a ztrácí 6 bodů na pozici zaručující setrvání v Premier League.

Společně s Farkem klub opustili i další členové trenérské štábu – Eddie Riemer, Christopher John a Chris Domogalla.

Vzhledem k tomu, že pro náš fotbalový klub nadále požadujeme jen to nejlepší, nebylo toto rozhodnutí vůbec snadné. Víme, jak odhodlaný byl Daniel a jeho tým, aby uspěl na této úrovni. Zároveň ale cítíme, že nyní je ten ideální čas na změnu, abychom měli tu nejlepší příležitost udržet se v Premier League.

Všichni naši příznivci by měli být Danielovi a jeho zaměstnancům navždy vděční za významnou roli, kterou v našem klubu sehráli. Pomohli nám získat dva mistrovské tituly, dvakrát se vrátit do Premier League, přinesli nám mnoho nezapomenutelných okamžiků. Všichni ideálně zapadli do naší filozofie a pochopili, co to znamená být součástí našeho fotbalového klubu,“ řekl sportovní ředitel Norwiche, Stuart Webber.

Norwich se dočkal prvního vítězství sezóny, kdy nečekaně porazil Brentford 2:1, „Kanárci“ se tak dotáhli na 19. Newcastle. Jejich šance na záchranu jsou však stále minimální.

Konečně jsme to dokázali, bylo to dlouhé čekání. Je skvělé, že jsme po těžkém začátku sezóny konečně dosáhli na vítězství. Je to důležité pro sebedůvěru hráčů a pro psychickou pohodu celého mužstva.

Sebevědomí týmu je pro nás klíčové a buďme upřímní, všichni jsou to mladí kluci. Myslím, že se jedná o nejmladší jedenáctku celé ligy, takže to pro ně není snadné. Všichni je kritizují, takže si to zaslouží. Máme skvělého týmového ducha.

V minulé sezóně jsme vyhrávali zápas za zápasem, ale fanoušci to s námi nemohli slavit, takže i pro ně je to skvělá oslava. Museli být velmi trpěliví. Všichni byli dnes odhodlaní přivézt domů tři body,“ řekl bývalý kouč Farke o výhře nad Brentfordem.

Daniel Farke trénoval Norwich od roku 2017. Dvakrát s týmem postoupil do Premier League. V nejvyšší anglické soutěži se však Norwich výsledkově trápil, před 2 roky hned po návratu sestoupil zpátky do Championship.

Německému kouči se nevydařil ani úvod letošní sezóny, jeho odchod byl tak nevyhnutelný. Příštím soupeřem Norwiche bude Southampton, zápas se uskuteční 20. listopadu.

Zdroj: Twitter, Sky Sports

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.