Spojte se s námi


Fotbal

Euro je za námi! Na jaké momenty z něj se bude po celé Evropě vzpomínat v následujících letech?

Nedělním finále Eura skončila sezóna 2020/21. Připomeňme si ve čtyřech bodech momenty z šampionátu, na které se bude v následujících letech vzpomínat.

Publikováno

dne

Nedělním finále Eura skončila sezóna 2020/21. Připomeňme si ve čtyřech bodech momenty z šampionátu, na které se bude v následujících letech vzpomínat.

Gól Patrika Schicka

Každý turnaj má svůj památečný gól. Většinou nevyniknou krásné, ale spíše netradiční góly. Mistrovství světa v Brazílii bude navždy spojené s rybičkou Robina van Persieho, Euro ve Francii je památné nůžkami Xherdana Shaqiriho a mistrovství světa v Rusku ozdobila trefa Benjamina Pavarda proti Argentině.

Letošní Euro ozdobila trefa Patrika Schicka proti Skotsku. Útočník Leverkusenu balón levačkou zatočil z půlky hřiště nechytatelně do sítě, vyběhlý brankář David Marshall už se nestihl vrátit.

Zápas Francie vs. Švýcarsko

Osmifinálové utkání Francie se Švýcarskem bylo rozhodně tím nejlepším. Švýcaři vedli, v druhé půli mohli zvýšit z penalty, ale nedali. To se zdálo, že je zlomilo, protože Francouzi během několika minut utkání otočili a gólem Pogby vedli už 3:1. Švýcaři se ale přeci jen kousli a vyrovnali na 3:3.

V prodloužení bylo pár náznaků, ale gól již nepadl, šlo se tedy na penalty. V nich prvních devět střelců proměnilo, až Kylian Mbappé v „dohrávce“ páté série nevyzrál na Yanna Sommera.

Dánský bronz bez hlavní hvězdy

O kolapsu Christiana Eriksena asi netřeba psát. V kolonce Dánů svítila po dvou kolech skupinové fáze nula, byli bez své největší hvězdy, přitom za výkony byli chváleni. V posledním utkání však rozstříleli Rusy a šli dál.

V osmifinále vyklepli Wales, ve čtvrtfinále s odřenýma ušima vyřadili Českou republiku a v boji o finále 120 minut trápili Angličany. Velká pochvala za bojovnost i chování hráčů ihned po zkolabování Eriksena.

Penaltový král Donnarumma

Ve skupinové fázi měl minimum práce, v play-off se ale musel „otáčet“. Práci měl už v alpském derby s Rakušany v osmifinále, výborně zachytal i proti Belgii, jeho chvíle však přišly v posledních dvou zápasech.

V obou došlo po remízách 1:1 na penaltový rozstřel. Proti Španělům letní posila PSG vychytala klíčovou střelu Alvara Moraty, ve finále lapil dokonce tři penalty (Jadona Sancha a Bukaya Saky), navíc Marcus Rashford nastřelil tyč. Donnarumma byl po zásluze vyhlášen hráčem turnaje.

Zdroj: Euro 2020

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.