Spojte se s námi


Fotbal

Pjanič, Umtiti a Coutinho: Kam s nechtěnými hvězdami?

Prioritou Barcelony pro letošní léto je udržet dlouholetého kapitána týmu Lionela Messiho. Argentinský fotbalista je momentálně volným hráčem, zatím ale nikde nepodepsal. Vypadá to tedy, že by v katalánském klubu nakonec rád zůstal.

Publikováno

dne

Prioritou Barcelony pro letošní léto je udržet dlouholetého kapitána týmu Lionela Messiho. Argentinský fotbalista je momentálně volným hráčem, zatím ale nikde nepodepsal. Vypadá to tedy, že by v katalánském klubu nakonec rád zůstal. Kvůli nelichotivé finanční situaci ale budou muset někteří hráči tým opustit. Prezident klubu Laporta už prý vyzval k ukončení kontraktů Miralema Pjaniče a Samuela Umtitiho, dalším na řadě by měl být Philippe Coutinho. Podle médií má každý z nich favorita na přestup.

Miralem Pjanič

Podle španělského Diario SPORT, který se specializuje hlavně na Barcelonu, je největším favoritem na zisk tohoto bosenského playmakera Tottenham Hotspur.

Prioritou Spurs pro toto léto je totiž pro změnu udržet svého kapitána Harryho Kanea. Budou tedy muset přivést někoho zkušeného s citem pro hru, aby přiměli kapitána setrvat. Pjanič minimálně tyto parametry naplňuje.

Pjanič přišel do Barcelony teprve loni v létě z Juventusu a smlouvu má ještě na 3 roky. Nahrál toho poměrně dost, většinou ale nastupoval jako střídající hráč. Vedení klubu nejspíš hlavně proto ukázalo právě na něj.

Samuel Umtiti

Francouzský obránce už nehraje v základní sestavě třetí sezónu, k tomuto přestupu by tak dříve či později stejně došlo. Vypadá to, že tomu tak bude už po letním přestupovém období, ač má smlouvu ještě na 2 roky.

Španělská MARCA má za to, že se po pěti letech strávených ve Španělsku přesune zpět do Francie. Tentokrát prý nebude hrát za Lyon ale za Olympique Marseille.

Philippe Coutinho

Liverpool vyinkasoval za Coutinha, který do Barcelony přestoupil v roce 2018, celkem 142 milionů liber i s bonusy. Nyní by ho mohli získat zpět za 17 milionů liber.

Podle Charlieho Webba z LFC Transfer Room by byl Jürgen Klopp hloupý, kdyby takový pokles ceny nevyužil. Má podle něj vyšší hodnotu. Kdyby Brazilec pookřál třeba vedle svého krajánka Firmina, se kterým kdysi tvořil výborné útočné duo, cena by mohla zase růst.

Zdroj: Diario SPORT, MARCA, LFC Transfer Room  

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.