Spojte se s námi


Fortuna liga

Vitrína dneška: Slávisté pijí šampaňské (kromě Provoda), Opava padla dolů

Slavia Praha už splnila dva z vytyčených pěti cílů, na zbývající troubí do útoku. Viktorii Plzeň povede z trenérské lavičky dvojice Michal Bílek a Pavel Horváth. Změny do příštího ročníku hlásí i další týmy.

Publikováno

dne

Slavia Praha už splnila dva z vytyčených pěti cílů, na zbývající troubí do útoku. Viktorii Plzeň povede z trenérské lavičky dvojice Michal Bílek a Pavel Horváth. Změny do příštího ročníku hlásí i další týmy. Prvním sestupujícím je Opava intrikána Ozaniaka. Liga mistrů (ne Superliga) má anglické finále.

Zdroj: SK Slavia Praha

Slavia plní sklenice šampaňským

Rychlé špunty na oslavu obhajoby mistrovského titulu a dosáhnutého hattricku už vyletěly, historický rekord v ligové neporazitelnosti – po vítězství v Olomouci 1:0 už čítá 43 zářezů – už je také dosažen, útočník Jan Kuchta si připsal čtrnáctý gólový zásah a chystá se leštit korunu krále střelců.

Slávisté naplňují své cíle. Pokořením Sparty v semifinále Českého poháru v poměru 3:0 si brousí kopačky na double, k ročníkové neporazitelnosti jí zbývají už jen tři zápasy.

Tomu se říká úspěšné období. Unikne něco Slavii z vytyčených pěti cílů?

Provodova tragédie, český žal

Radosti provází i smutek. Přímo osobní tragédií pro záložníka Lukáše Provoda je nutná operace kolena, léčení si vyžádá několika měsíců, přijde o EURO, kvalifikaci Ligy mistrů. Přijde o hodně. Jak vystihl český internacionál Milan Fukal, poločas na mistrovství Evropy se vyrovná třem zdařilým sezónám v české lize.

Nepříjemná záležitost je to rovněž pro reprezentační výběr, Provod měl formu jako hrom. Trenér Jaroslav Šilhavý těžko bude lepit tuto díru v kádru.

Michal Bílek a Pavel Horváth se vracejí na scénu

Vysoká porážka v Edenu 1:5 a domácí remíza s Příbramí stála slovenského trenéra Adriana Guľu místo na lavičce ve Viktorii Plzeň. Další lok trpělivosti už vedení klubu v přetečeném poháru nenašlo.

Mužstvo, které si za uplynulý tucet let připsalo pět titulů, si žádá prokysličení, to mají zajistit dva odborníci: nový kouč Michal Bílek, jenž dovedl k double Spartu v roce 2010 a na ME 2012 postoupil s reprezentací do čtvrtfinále, a nedávná plzeňská hráčská legenda Pavel Horváth.

Stojí před nimi hodně těžký úkol. Ale kdyby to nebylo těžké, zůstal by u týmu Adrian Guľa.

Opava sestupuje, nikdo nelituje

První sestupující je jistý – SFC Opava. Neznalí zákulisí zalitují, že nejvyšší soutěž opouští klub s příjemným stadionem, výbornou atmosférou, fanouškovským zázemím. A také mužstvo bojovníků, které se rvalo o naději do posledního dechu.

Odvrácená tvář? Seskupení intrikánů v čele se zavrženíhodnou osobou Miroslavem Ozaniakem, které se neštítilo pokleknout před Romanem Berbrem, aby jim zajistil protekci. A donutilo k tomuto mrzkému kroku i primátora města. Hodně nechutné.

Trenérský kolotoč nabírá tempo

Změny na trenérských postech s výhledem příštího ročníku se hlásí i jinde. Sigmu Olomouc už nepovede Radek Látal, vicemistr Evropy 1996, legenda klubu. Lavičku nudného Zlína opustí výrazná osobnost Bohumil Páník.

Do nejvyšší soutěže se vrací SK Hradec Králové, mistr československé soutěže 1959/1960, mužstvo však už nepovede Zdeňko Frťala, který zatoužil po rodině.

Ještě se ročník 2021/2022 nerozeběhl a už tolik změn…

Aspoň finále Ligy mistrů

Finále probíhajícího ročníku Ligy mistrů, nejprestižnější klubové soutěže světa, bude mít ryze anglickou podobu, střetnou se Manchester City (poprvé v historii) s Chelsea FC.

Ještě před měsícem oba anglické kluby tento projekt ochotně pohřbily, přihlásily se do Superligy. Když UEFA pohrozila, že by mohly za tento vzdor být z Ligy mistrů vyloučeny (titul by vzal francouzský Paris Saint-Germain, který jako jediný ze semifinalistů Superligu odmítl) a hrozily i další sankce, vrátily se pokorně zpátky na evropskou scénu.

V nouzi nejen Franta dobrej.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.