Spojte se s námi


Fortuna liga

Jak Pavel Vrba zhodnotil vítězství nad Baníkem? Také se diplomaticky rozhovořil o Plavšičovi

Pražská Sparta prodloužila svoji domácí sérii neporazitelnosti proti Baníku. Ostravský celek na Letné vyhrál naposledy v roce 2014. Svěřenci Pavla Vrby zdolali Baník poměrem 3:1. Jak vítězství nad Baníkem hodnotil trenér Pavel Vrba?

Publikováno

dne

Pražská Sparta prodloužila svoji domácí sérii neporazitelnosti proti Baníku. Ostravský celek na Letné vyhrál naposledy v roce 2014. Svěřenci Pavla Vrby zdolali Baník poměrem 3:1. Jak vítězství nad Baníkem hodnotil trenér Pavel Vrba? Zkušený stratég se také diplomaticky rozhovořil o nenominaci Srdjana Plavšiče.

Zdroj: AC Sparta Praha

Sparta se dostala do vedení po brance Karlssona, který po dlouhé době nastoupil bez ochrany hlavy. Baník dokázal srovnat ve druhém dějství zápasu po povedeném rychlém přechodu do útoku, v 65. minutě uklidil míč za záda brankáře Nity Buchta.

Poté však přebrala otěže utkání Sparta. Chyby středních obránců hostujícího celku využil Bořek Dočkal a v 79. minutě vrátil vedení na stranu domácích. Baník posléze začal odcházet fyzicky a Sparta dokázala svoje vedení ještě navýšit. Stalo se tak v 88. minutě po povedené individuální akci Adama Hložka.

Konečný výsledek 3:1 drží Spartu stále ve hře o druhé místo v ligové tabulce. Jak vítězství zhodnotil Pavel Vrba a co řekl o nenominaci srbského křídelníka Srdjana Plavšiče?

Pavel Vrba o výhře a Plavšičovi

„V některých fázích utkáních jsme zbytečně ztráceli míče v rozehrávce. V prvním poločase jsme mohli být mnohem úspěšnější a důraznější v koncovce. Ale narazili jsme na soupeře, který tu hrál velice disciplinovaně, hrál velice dobře a měli jsme to těžké,“ řekl k utkání Vrba.

„Vždycky může být nominováno pouze 18 hráčů a my jsme se rozhodli pro tuto nominaci. Je vidět, že jsme udělali dobře, protože vedla k tomu, že jsme vyhráli s Baníkem 3:1,“ začal Vrba velice diplomaticky odpovídat na otázku ohledně nenominace srbského křídelníka.

„Z mého pohledu není důvod, aby měl někdo 100% nominaci. Jsou hráči, kteří třeba někdy dostanou volno, když měli hodně zápasů, a příští zápasy třeba budou nominováni uvidíme,“ odpověděl na to, jestli se Plavšič objeví v příští nominaci.

„Já už jsem zažil tolik spekulací v životě. On tvrdí, že nic nepodepsal, on tvrdí, že nic neudělal, tak uvidíme, kdo měl pravdu a jak se ty spekulace budou vyvíjet dál. Možná si zavolejte jeho a když potvrdí, že chce dál pokračovat ve Spartě, tak já budu rád a nemám s tím žádný problém,“ vzkázal Vrba na adresu Plavšiče.

Zdroje: O2 TV Sport, Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.