Spojte se s námi


Fortuna liga

HET liga – 18.kolo | 23.- 26. 2. 2018

Publikováno

dne

Nadcházející 18. kolo HET ligy je tentokrát roztaženo do čtyř dnů. Teploty mají být hluboce pod nulou, hrozí možná zmrzlé terény, vyhřátí plochy by to mělo omezovat, ale nemělo by příliš sněžit. Zápasy v zimě se prostě budou stále odehrávat v zimě.

A post shared by AC Sparta Praha (@acsparta_cz) on

V pátek se, v jediném utkání, střetne Dukla s Jabloncem. Domácí přivezli bod ze Zlína, hosté vyhráli s Teplicemi. Výkonnostně se zdají být oba týmy celkem vyrovnané, ale prostředí na Julisce by mělo hrát pro Duklu. Dumbia by mohl dostat větší prostor k ukázce svých kvalit, Chramosta bude chtít prokázat předzvěst střelce a kvalitní posily.

Sobota je dnem většiny utkání

Brno hostí Olomouc a střetnutí dvou moravských týmů určitě přiláká početnou návštěvu fanoušků, mohl by se hrát dobrý fotbal. Sigma se snaží útočit i na hřišti soupeřů, Zbrojovka pak po prohře na Bohemians potřebuje bodovat v každém zápase. Za hosty nastoupí i Řezníček, který to v Brně dobře zná ze svého působení. Možná bude remíza nakonec přijatelná pro oba.

Do Liberce přijede Mladá Boleslav a bude se chtít rehabilitovat za domácí prohru s Karvinou. Slovan však také body nezískal a možná již s novou posilou Pilařem, který přijde na hostování z Plzně, bude chtít vyhrát. Domácí se chtějí i nadále udržet v první třetině tabulky a hosté by neradi spadli do spodní třetiny. Důležitý zápas ve kterém rozhodne možná jeden gól, pravděpodobně domácích.

Na Slovácko přijede pražská Sparta a určitě to nebude mít vůbec jednoduché. Mladé mužstvo domácích překvapivě vyhrálo na hřišti Baníku, v tabulce si mírně polepšilo, ve sběru bodů bude chtít jistě pokračovat a to i proti silnějším soupeřům s velkými jmény. Těm se ve Spartě v minulém utkání dařilo a budou to chtít zopakovat, ale na hřištích soupeřů se bude hrát přece jen jinak. Zkušenost asi zvítězí nad mládím, ale může to být zajímavý zápas.

Teplice versus Baník Ostrava, poslední sobotní utkání dvou poražených týmů z minulého kola. Pochopitelné rozladění ze špatného výkonu zkušených posil v Ostravě se možná projeví na změnách v sestavě, snad již pomůže i Baroš. Tepličtí sahali po bodu v Jablonci, díky penaltě v posledních minutách to nevyšlo. S Baníkem to nebude jednoduché, potřebuje totiž nutně body. Možná i jeden odveze.

Nedělní program čítá dvě utkání

Do Karviné přijede Zlín a bude jistě aspirovat na lepší výkon, než na domácím hřišti s Duklou a ztrátou dvou bodů. Karvinští přivezli překvapivě tři body z Mladé Boleslavi a mohou se na spodku tabulky trochu více nadechnout. Ne však příliš. Další body by je jistě opět potěšili, ale Zlín již pobral zkušenosti z venkovních zápasů a uhraje nejméně bod.

V pražském derby vršovických se na stadionu Slavie představí Bohemians. Slavie zcela zklamala na hřišti Jihlavy, rozladěn byl i nový trenér Trpišovský. Fanoušci obou táborů jistě hojně zaplní Eden, je jen otázkou, zda právě „klokani“ jsou mužstvem, s kterým je možné si zlepšit reputaci. Svá utkání hrají plni bojovnosti a plnění správně nastavené taktiky trenérem Haškem. Slavia to nebude mít vůbec jednoduché, výhra ale zůstane doma.

Pondělí je dnem jednoho dohrávaného zápasu

Po pohárovém čtvrtku se doma představí Viktoria Plzeň. Přijede Jihlava, která v minulém kole zvítězila s favorizovanou Slavií. Další těžký soupeř asi pro ni bude nad její síly. Ale pokud se zápasu zhostí se stejnou bojovností a zápalem jako v utkání prvním, může si odvézt slušný výsledek. Body to ale asi nebudou a ty potřebuje nejvíce v boji o udržení. Směrem k titulu si je přičtou domácí.

Další, 19. kolo, se již přehoupne do března. Snad se objeví i náznaky jara a teplejších dnů. Zůstává mnoho nevyjasnění v tabulce a tak každé následné kolo přinese částečný posun k jejich odhalování.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.