Spojte se s námi


Liga mistrů

Preview: Souboj Realu a PSG na Estadio Santiago Bernabéu

Publikováno

dne

Středeční program oblíbené Ligy mistrů nabídne souboj dvou fotbalových obrů. Utkají se týmy, které patří aktuálně mezi absolutní špičku. Ano, myslím duel mezi Realem Madrid a PSG. Tento ostře sledovaný zápas začíná v obligátních 20:45 SEČ a čest řídit jej dostal italský sudí G. Rochci.

Real Madrid

Real Madrid se v lize obrovským způsobem trápí. V La Lize poztrácel mnoho bodů a díky tomu mu patří až neuvěřitelná čtvrtá příčka. Ještě více bolí ztráta na vedoucí Barcu, která je 17ti bodová. I na druhé Atlético Madrid ztrácí Real 10 bodů. Korunu špatným výkonům dalo i vypadnutí v CDR s Leganés. Nicméně v posledních zápasech se Real trošku sebral.

Od prohry s Leganés dokázal porazit Valencii, Real Sociedad a remizovat s Levante. V posledním ligovém kole doma přejel Sociedad jak za starých časů (5:2). Postup ze základní skupiny v LM si Real zajistil poměrně jasně. Jediné ztráty zaznamenal s Tottenhamem, se kterým doma jen remizoval a venku dokonce prohrál.

Hráčská legenda Realu Zidane se bude muset obejít bez vykartovaného Carvajala (O 24/0) a zraněné dvojice Vallejo (O 7/), Luca Zidane (G 0/0). Nejistý je pak ještě start Ceballose (Z 13/2). Od domácích lze očekávat formaci 4-3-3 ve složení: Navas – Nacho, Varane, Ramos, Marcelo – Modrič, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.

Paris Saint-Germain

PSG, na rozdíl od svého dnešního soupeře, projíždí ligou opět jak nůž máslem. V lize ztrácí jen velmi výjimečně a není tak divu, že na první pozici má náskok 12 bodů před druhým Monakem. PSG se daří i v domácích pohárech. Ligová generálka na tento zápas dopadla také dobře. PSG venku porazilo Toulouse 0:1, byť na hřišti dominovalo.

Španělský lodivod Unai Emery bude mít pro tento zápas prakticky kompletní kádr. Chybět mu nejspíš bude jen T. Motta (Z 10/1), který je ve stavu zraněných. Nejistý je ještě start ofenzivní hvězdy Cavaniho (U 23/21). Podle posledních zpráv by ale k zápasu nastoupit měl. Od hostů lze očekávat trošku defenzivněji laděnou formaci 4-3-3 v předpokládaném složení: Areola – Alves, Marquinhos, Silva, Kurzawa – Verratti, Celso, Rabiot – Mbappé, Cavani, Neymar.

Prediction

Osobně se na tento zápas velmi těším. Vzpomeňme například, jak v LM nedávno probíhal souboj mezi PSG a Barcelonou. Oba celky mají silnou ofenzivu a ačkoliv se jedná o první zápas, který většinou bývá opatrnější, věřím, že se fanoušci nebudou nudit. PSG dříve mělo sklony k tomu, hrát venku defenzivně.

To už ale s dvojicí Neymar-Cavani příliš neplatí. Zápas je poměrně těžký na tipování a skončit může prakticky jakkoliv. Mne osobně z nabídky zaujala nejvíce příležitost BTS, tedy že oba týmy v zápase skórují.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.