Spojte se s námi


Fotbal

Ballon d’Or 2021 Power Ranking. Kdo je favoritem na zisk prestižního ocenění?

Ocenění, které se minulý rok neudělovalo z důvodu dopadu pandemie covid-19 na fotbalový kalendář, je zpět. My se spolu podíváme, kdo je největším favoritem na jeho zisk.

Publikováno

dne

Ocenění, které se minulý rok neudělovalo z důvodu dopadu pandemie covid-19 na fotbalový kalendář, je zpět. My se spolu podíváme, kdo je největším favoritem na jeho zisk.

Bayern Mnichov Robert Lewandowski By Football.ua, CC BY-SA 3.0
Zdroj: Football.ua | CC BY-SA 3.0

Francouzský sportovní magazín France Football, který slavnost organizuje, uvedl, že několikaměsíční narušení způsobená koronavirem znemožnila považovat sezonu 2019/2020 za běžný ročník, aby bylo možné správně a spravedlivě posoudit výkony fotbalistů. Proto nezískal „Zlatý míč“ žádný hráč. Stalo se tak poprvé v historii tohoto prestižního ocenění. Ceremonie Ballon d’Or se tak vrátí v prosinci 2021.

V loňské sezoně byl největším favoritem útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. Podívejme se teď spolu na to, kdo aktuálně patří mezi favority na toto ocenění.

#1 Robert Lewandowski

Klub: Bayern Mnichov
Statistiky 2021: 22 gólů, 3 asistence, vítěz klubových mistrovství světa

Individuální statistiky má Lewandowski dlouhodobě na vysoké úrovni. Loni byl největším kandidátem na zisk Zlatého míče právě on. Pokud ho bude chtít získat letos, musí dosáhnout na titul v Lize mistrů, kde ho ale na cestě do finále čekají nároční soupeři. Také má možnost předvést své schopnosti na reprezentační scéně v dresu Polska, které se účastní letošního EURA.

#2 Kylian Mbappe

Klub: Paris Saint-Germain
Statistiky 2021: 16 gólů, 2 asistence, vítěz francouzského superpoháru

Francouzský útočník je odborníky již dlouho považován za nástupce Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Právě on by měl převzít štafetu po těchto velikánech na pozici nejlepšího hráče planety.

Misku vah v souboji o první místo s Lewandowskim může na svou stranu naklonit v jejich vzájemném klání, které se odehraje v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů.

#3 Lionel Messi

Klub: FC Barcelona
Statistiky 2021: 19 gólů, 8 asistencí

Messi může dosáhnout již na svou sedmou trofej pro nejlepšího hráče. Problémem v tom nemusí být ani vyřazení z Ligy mistrů, protože jeho statistiky z domácí ligy jsou bezkonrurenční.

#4 Ilkay Gündogan

Klub: Manchester City
Statistiky 2021: 12 gólů, 4 asistence

Německý internacionál patří v této sezoně k základním stavebním kamenům týmu Pepa Guardioly. Pokud se nestane nic nepředvídané, získají Citizens domácí titul a s jejich aktuálním náskokem se mohou plně soustředit na Ligu mistrů. Zisk těchto trofejí by mohl vynést Gündogana v závodě o Zlatý míč vysoko.

#5 Erling Haaland

Klub: Borussia Dortmund
Statistiky 2021: 16 gólů, 5 asistencí

Na domácí scéně je možnost získaní titulu téměř nulová. Právě naopak, Borussia bude muset bojovat o příčky zajištující postup do Ligy mistrů. Právě v této soutěži si ve čtvrtfinále změří síly s anglickým Manchesterem City. Odborníci dávají v tomto duelu větší šance Manchestru. Haalandovy individuální výkony na trofej stačit asi nebudou.

#6 Romelu Lukaku

Klub: Inter Milán
Statistiky 2021: 10 gólů, 4 asistence

Inter je sice v pohárové Evropě mimo hru, na domácí scéně ale dominuje a tento rok by měl přerušit dlouholetou nadvládu turínského Juventusu. Klíčovou postavou v honbě za domácím titulem je právě Lukaku, který je ve vynikající formě a může své statistiky vylepšovat.

#7 Kevin De Bruyne

Klub: Manchester City
Statistiky 2021: 5 gólů, 5 asistencí

Belgičan se po zranění postupně dostává do své staré formy a nemohl si to načasovat lépe. Trenér Guardiola ho bude v závěrečné fázi sezony potřebovat, aby dokázal uhájit pozici v boji o domácí titul a hlavním cílem zůstává prvenství v Lize mistrů, po kterém City touží již několik let.

#8 Cristiano Ronaldo

Klub: Juventus Turín
Statistiky 2021: 14 gólů, 3 asistence, vítěz italského Superpoháru

S největší pravděpodobností Portugalec další Zlatý míč do své sbírky nepřidá. Jeho Juventus byl vyřazen již v osmifinále Ligy mistrů a v domácí soutěži to na obhajobu titulu taky nevypadá. Vše může změnit v dresu portugalské reprezentace na turnaji EURO 2021 (2020), kde bude kádr trenéra Santose nabitý hvězdami.

#9 Karim Benzema

Klub: Real Madrid
Statistiky 2021: 11 gólů, 1 asistence

Ve svých čtyřech zápasech od návratu po zranění přidal Benzema šest branek a jednu asistenci a v každém zápase skóroval z hráčů Realu jako první. Los Blancos jsou pořád v boji o La Ligu i Ligu mistrů a právě od formy jejich čísla „9“ bude záležet, jak se bude sezona vyvíjet.

#10 Ruben Dias

Klub: Manchester City
Statistiky 2021: 1 gól, 13x čisté konto

Jediný obránce v první desítce hráčů tohoto žebříčku. Na jeho výkony spoléhá i Guardiola, který ho pravidelně nasazuje do základní jedenáctky.

Další příčky:

#11 Bruno Fernandes (Manchester United, 9 gólů, 5 asistencí)
#12 Joao Cancelo (Manchester City, 1 gól, 4 asistence, 11x čisté konto)
#13 Mohamed Salah (Liverpool, 9 gólů)
#14 Luis Suarez (Atlético Madrid, 11 gólů, 1 asistence)
#15 Luka Modric (Real Madrid, 4 asistence)
#16 Thomas Muller (Bayern Mnichov, 4 góly, 8 asistencí)
#17 Jadon Sancho (Dortmund, 8 gólů, 7 asistencí)
#18 N’Golo Kante (Chelsea, 2 asistence)
#19 Neymar (PSG, 4 góly, 1 asistence)
#20 Harry Kane (Tottenham, 11 gólů, 3 asistence)

Jeden z těchto hráčů se s největší pravděpodobností stane držitelem prestižního ocenění. Který z nich to ale bude, zůstává prozatím ve hvězdách.

Zdroj: Goal, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.