Spojte se s námi


Fortuna liga

Penaltová liga? Fortuna liga má nakročeno k překonání rekordu v počtu nařízených penalt

Právě probíhající ročník Fortuna ligy je krátce za svou polovinou a nařízeno již bylo nezvykle mnoho penalt. Padne rekord ze sezony 1988/89?

Publikováno

dne

Právě probíhající ročník Fortuna ligy je krátce za svou polovinou a nařízeno již bylo nezvykle mnoho penalt. Padne rekord ze sezony 1988/89?

Zdroj: sparta.cz

Zatímco v minulé sezoně bylo nařízeno penalt 70, v té právě probíhající jen krátce za polovinou bychom jich napočítali již 82.

Jen na Ukrajině se pískají pokutové kopy častěji než ve Fortuna lize, konkrétně jednou za 169 minut. U nás se nařizuje penalta v průměru jednou za 184 minut.

Navíc by právě probíhající ročník mohl s přehledem pokořit rekord ze sezony 1988/89, kdy bylo nařízeno penalt 107. V závěsu se 101 penaltami je ročník 2018/19.

Nejvíce penalt pak v této sezoně bylo překvapivě nařízeno ve prospěch Liberce a Slovácka, konkrétně osm. Se sedmi penaltami je následují Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň.

Hned za nimi s šesti pokutovými kopy stojí pražská Sparta i Slavia, totožně je na tom Baník Ostrava.

Zdroj: Transfermarkt, CS Fotbal, Fortuna liga

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.