Spojte se s námi


Fortuna liga

Mladá Boleslav vs. Olomouc: Dvě penalty a měl Matějovský vidět červenou?

K dohrávce 17. kola Fortuna ligy proti sobě nastoupily domácí Boleslav a Olomouc. Mladá Boleslav je na tom v této sezóně dost bídně a pod novým koučem Jarolímem nevyhrála ani sedmé ligové utkání. Olomouc na hřišti soupeře naplno nebodovala pošesté v řadě.

Publikováno

dne

K dohrávce 17. kola Fortuna ligy proti sobě nastoupily domácí Boleslav a Olomouc. Mladá Boleslav je na tom v této sezóně dost bídně a pod novým koučem Jarolímem nevyhrála ani sedmé ligové utkání. Olomouc na hřišti soupeře naplno nebodovala pošesté v řadě.

Zdroj: fkmb.cz

Toto utkání nabídlo divákům dvě penalty, několik žlutých karet a sporných okamžiků, hlavní z nich byl zákrok Matějovského v 6. minutě utkání.

Červená pro Matějovského?

Hráč domácích Matějovský šel do ostrého souboje s Houskou, který odkopával míč a Matějovský šel proti jeho noze dost nevybíravým způsobem. Do souboje šel s nataženou nohou a špunty kopačky napřed do oblasti holeně.

Hlavní sudí Denev okamžitě udělil žlutou kartu, ale později šel celou situaci ještě přezkoumat k videu, červená karta stejně ale nebyla udělena. Houska musel o poločase střídat kvůli tržnému zranění právě po souboji s Matějovským.

Podle mého názoru ale měla být po přezkoumání situace udělena červená karta za surovou hru. Hráč nemůže jít do souboje tímto způsobem a ještě do oblasti holeně. Podle mého názoru zde hlavní rozhodčí pochybil.

Detail zápasu FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc | FORTUNA:LIGA

První penalta pro Olomouc

V 17. minutě po centru z pravé strany byl ve vápně přistrčený hráč Olomouce González domácím Šimkem. Stoper domácích šel do zákroku dost nešikovně, viditelně totiž postrčil rukama Gonzáleze a seslal ho k zemi.

Hlavní rozhodčí hned poté nařídil pokutový kop a dle mého názoru zcela správně a v souladu s pravidly. Postrčení Šimkem bylo dobře viditelné a nebylo těžké zákrok správně vyhodnotit jako přestupek. Následný pokutový kop Houska neproměnil.

Druhá penalta pro Olomouc

V 81. minutě ve vápně domácích stáhl rukou za dres Janošek hostujícího Chytila, rozhodčí Denev opět nařídil pokutový kop ve prospěch Olomouce. V tomto případě si myslím, že sudí znovu správně vyhodnotil situaci a postupoval dle pravidel. Zatažení za dres bylo viditelné a znemožnilo hostujícímu hráči zakončení. Následného zahrávání se ujal González, proměnil a srovnal tak na konečných 1:1.

Použité zdroje: fortunaliga.cz, sport.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.