Spojte se s námi


Evropská liga

Situace v obraně Slavie ukazuje jasným směrem! Přišel čas na návrat afrického krále

Slavii se ve středu zranil stoper David Hovorka a klub bude muset pravděpodobně hledat náhradu, především kvůli dvojzápasu s Leicesterem City. Jednou z voleb je Simon Deli, který by díky k pozměnění pravidel ze strany UEFY mohl nastoupit.

Publikováno

dne

Slavii se ve středu zranil stoper David Hovorka a klub bude muset pravděpodobně hledat náhradu, především kvůli dvojzápasu s Leicesterem City. Jednou z voleb je Simon Deli, který by díky k pozměnění pravidel ze strany UEFY mohl nastoupit, přestože Bruggy budou hrát taktéž vyřazovací část Evropské ligy.

Zdroj: slavia.cz

Davida Hovorku pronásleduje zranění kolena dlouhodobě, přední křížový vaz si poranil již potřetí, což může v nejhorším případě znamenat i konec kariéry. Reprezentačního stopera nyní čeká operace a následně dlouhá pauza.

Vzhledem k tomu, že David Zima bojuje s covidem-19, zbývá Slavii pouze dvojice stoperů, jmenovitě Ondřej Kúdela a Taras Kačaraba. Druhý jmenovaný navíc nemůže nastoupit v dvojzápase s Leicesterem, jenž se odehraje již za necelý měsíc.

Slavii tak zbývají jen dvě volby. Buď bude věřit Zimovi, že se dá rychle do pořádku a dvojzápas zvládne, nebo co nejrychleji podepíše nového stopera.

Ať už se mladý stoper sešívaných dostane do své top formy nebo ne, Slavia by měla v zimě přivést ještě jednoho středního obránce. Liga je teprve ve své polovině a se třemi stopery se bude sezóna dohrávat těžce.

První a navíc osvědčenou volbou by mohl být Simon Deli. Africký stoper na podzim vypadl ze základní sestavy a v posledních čtyřech ligových zápasech se nevešel ani na lavičku.

Vzhledem k vysoké tržní hodnotě by pro všechny tři strany dávalo smysl hostování. Bruggy by nechaly Deliho rozehrát se a ušetřily by na platu, Slavia by vyřešila problém v obraně a Deli by se vrátil do Slavie, kde ho všichni milují.

Motivací by pro reprezentanta Pobřeží Slonoviny mohl být právě dvojzápas s Leicesterem, ale zároveň boj o další ligový titul.

Slávistické stránky na sociálních sítích prosí fanoušky, aby Delimu psali a přemlouvali ho k odchodu z Belgie, což krásně podtrhuje vztah urostlého obránce s fanouškovskou základnou Slavie.

Co na to realizační tým Slavie? To se dozvíme v následujících dnech!

Zdroj: Slavia.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.