Spojte se s námi


Fotbal

Věděli jste, že Fabinho z Liverpoolu působil i v Realu Madrid?

Fabinho je sedmadvacetiletý brazilský záložník, jenž působí od 1. července 2018 v Liverpoolu. Pravděpodobně víte, že rodák z Campinasi přestoupil do anglického klubu z AS Monaca, ale věděli jste, že Fabinho v minulosti působil i v Realu Madrid?

Publikováno

dne

Fabinho je sedmadvacetiletý brazilský záložník, jenž působí od 1. července 2018 v Liverpoolu. Pravděpodobně víte, že rodák z Campinasi přestoupil do anglického klubu z Monaka, ale věděli jste, že Fabinho v minulosti působil i v Realu Madrid?

Dne 2. července 2012 přestoupil Fabinho z Fluminense FC do portugalského celku Rio Ave FC za částku 500 tisíc eur. O pouhých osmnáct dnů později se Brazilec vydal do Realu Madrid. Jednalo se o roční hostování.

Tehdy působil Fabinho ještě na pozici pravého obránce. V rámci sezóny 2012/2013 nastupoval tehdy osmnáctiletý Brazilec zpravidla jen ve druhé lize za „béčko“ Realu Madrid. Celkově odehrál v dresu B-týmu 30 utkání, vstřelil 2 góly, připsal si 1 asistenci a obdržel 10 žlutých karet.

Rodák z Campinasi si ovšem připsal i premiéru v dresu prvního týmu. Stalo se tak 8. května 2013 v rámci LaLigy proti celku Málaga CF. V 76. minutě jej poslal na hřiště místo Fábia Coentrãa tehdejší trenér Realu Madrid José Mourinho.

Do utkání nastoupil Fabinho za stavu 5:2 pro Real Madrid. V 91. minutě si ovšem připsal Brazilec asistenci při gólu Ángela Di Maríi. Za stavu 6:2 utkání nakonec skončilo a „Bílý balet“ si připsal vítězství.

Dne 30. června 2013 Fabinhovi skončilo hostování a vrátil se zpět do portugalského celku Rio Ave FC. Ovšem ne na příliš dlouho, neboť 19. července 2013 odešel na hostování do AS Monaka.

Francouzský klub jej po skončení hostování přivedl za 5 miliónů eur na přestup. Svými výkony ve francouzském klubu si nakonec Fabinho vysloužil přestup do Liverpoolu, kde nastupuje dodnes.

Zdroj: transfermarkt.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.