Spojte se s námi


Fortuna liga

Co Krejčí ml. po červené kartě vzkázal soupeři a jak celý souboj viděl?

Blíží se konec zápasu na Letné, ve kterém domácí Sparta vede 2:0 nad hostujícími Pardubicemi. Vzduchem se najednou mihne ostrý loket Ladislava Krejčího ml., který neomylně trefuje protihráče do hlavy.

Publikováno

dne

Blíží se konec zápasu na Letné, ve kterém domácí Sparta vede 2:0 nad hostujícími Pardubicemi. Vzduchem se najednou mihne ostrý loket Ladislava Krejčího ml., který neomylně trefuje protihráče do hlavy. Faul, který by byl i v mnohem tvrdším hokeji oceněn trestem do konce utkání, nemohl nikoho na stadionu ani u televizních obrazovek nechat chladným.

Zdroj: sparta.cz

Na 86. minutu debutového zápasu Pardubic na Letné nebude rád vzpomínat především Tomáš Solil, záložník nováčka letošního ročníku Fortuna:ligy.

Ve středovém kruhu jej v nic neřešícím souboji pomalu knockautoval brousek Sparty Ladislav Krejčí ml. Ten se tvrdou hrou prezentuje často, tentokrát už se však jednalo o likvidační zákrok. O žádném zákroku na hraně nemůže být ani řeč.

Krejčí byl pravděpodobně frustrován poté, co se srazil s vlastním spoluhráčem, nicméně jeho reakcí nemůže být loket zaražený do soupeřovy hlavy.

Rozhodčí stál opodál, přímou červenou kartu se však rozhodl neudělit. Až na základě pokynu VAR šel situaci přezkoumat a poslal Krejčího ml. předčasně do sprch.

Jak celou situaci viděl on, to se snažil popsat hned po zápase v příspěvku na klubovém instagramovém účtu, ten pak převzal deník Sport. V příspěvku se objevil následující text:

„Omlouvám se za situaci, která se stala v zápase s Pardubicemi. Za faul jsem byl po právu vyloučen,“ je schopen alespoň realisticky zhodnotit své počínání odchovanec brněnské Zbrojovky.

„Nebyl v tom úmysl zranit protihráče,“ píše dále. „Každý souboj chci vyhrát a jdu do všeho naplno, ale tohle bylo za hranou a uvědomuju si to.“

Na konci doplnil: „Doufám, že Tomáš bude v pořádku a bude moct nastoupit do dalšího zápasu. Je mi líto, že se to stalo.“

Solil, viditelně otřesený, byl krátce po střetu střídán. Nebylo by překvapením, kdyby vyšetření po zápase prokázalo například otřes mozku.

Může Krejčí ml. očekávat dodatečný trest od disciplinární komise?

Zdroj: instagramový účet Sparty, deník Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.