Spojte se s námi


Fortuna liga

Fanoušci Baníku dostali za přepadení auta s opavskými fanoušky podmínku

Fanoušci fotbalového klubu Baník Ostrava stanuli před soudem v souvislosti s přepadením auta fanoušků znepřáteleného klubu SFC Opava, při kterém se Baníkovci zmocnili klubových symbolů svého rivala. Dvanáct ze sedmnácti obžalovaných dostalo podmíněné tresty.

Publikováno

dne

Fanoušci fotbalového klubu Baník Ostrava stanuli před soudem v souvislosti s přepadením auta fanoušků znepřáteleného klubu SFC Opava, při kterém se Baníkovci zmocnili klubových symbolů svého rivala. Dvanáct ze sedmnácti obžalovaných dostalo podmíněné tresty. U pěti bude proces pokračovat v lednu. Hrozí jim až dvanáctileté tresty za loupež a poškození cizí věci.

banik ostrava fanousci zdroj fcb.cz
Zdroj: fcb.cz

Obžalovaným byly uloženy podmíněné tresty v rozmezí od tří do pěti let se zkušební dobou do pěti let. Soud jim navíc zakázal vstup na veškerá utkání fotbalistů Baníku Ostrava i české fotbalové reprezentace v rozmezí od pěti do deseti let. Obžalovaným byly uloženy i tresty peněžité. Maximální výše byla 109 000 korun.

Policie i obžaloba tvrdí, že skupina si počínala organizovaně. Podle všeho se někteří její členové vmísili i do kotle opavského celku při zápasu, který tým odehrál 7. října v Brně s Bohemians Praha 1905.

Vybraný vůz na cestě na Opavsko z Brna sledovali. Následně se rozhodli k inscenaci situace s defektem kola, vůz s opavskými fanoušky donutili zastavit a dalšími auty mu dokonce zablokovali cestu.

Podle policie následně Baníkovci rozbili čelní sklo, vytáhli klíče ze zapalování a zahodili je. Z kufru následně ukradli batoh s osobními věcmi a peněženkou, dále vlajky a šály opavských fanoušků.

Jeden z obžalovaných vše přiznal a přepadení dokonce sám popsal. Podle něho byly cílem hlavně vlajky opavských fanoušků. „Vlajka je to nejcennější, co fanoušci mají. Když se nám podaří nějaké sebrat, vyvěšujeme je vždy na dalším zápase, ale vzhůru nohama,“ řekl jeden z obžalovaných.

Zdroj: novinky.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.