Spojte se s námi


Evropská liga

Poslední kolo Premier League! Jak může Manchester pomoct Spartě přímo do skupiny EL?

Publikováno

dne

Dnes nás čeká poslední kolo Premier League a ve hře je skutečně mnoho a to nejen pro ostrovní týmy. Konečnou tabulku bude velice bedlivě sledovat také Sparta, jelikož ji to může velmi ulehčit cestu do základní skupiny Evropské ligy.

Zdroj: sparta.cz

Letenští se v posledních letech potýkali s problémy přejít přes předkola evropských soutěží, přímý postup by tak jistě uvítali. V co tedy musí doufat?

Sparta by do základní skupiny Evropské ligy šla za předpokladu, že tým, jenž vyhraje současný ročník, skončí na místě zaručující evropskou ligu i ve vlastní soutěži.

Osmifinále evropské ligy je následující:

Olympiakos – Wolves (1-1 první zápas), Lask – Manchester United (0-5), Basaksehir – Kodaň (1-0), Rangers – Leverkusen (1-3), Wolfsburg – Šachtar (1-2), Frankfurt – Basilej (0-3), Sevilla – AS Řím, Getafe – Inter.

Tučně jsou vyznačeny týmy, které by v případě výhry zbavily Spartu povinnosti předkol.

Wolves – Tým Espirita Santa okupuje v Premier League 7. místo s náskokem pouhého bodu na dotírající Spurs. Navíc v posledním kole ji čeká zápas na hřišti Chelsea, která bojuje o Ligu mistrů. Místo zaručují EL tak rozhodně jisté nemá, navíc není velkým favoritem na vítězství v soutěži, tudíž Sparta na jeho pomoc moc spoléhat nemůže.

Manchester United – Sparťanské želízko v ohni. „Red Devils“ evropskou ligu ovládli už v roce 2017. Pokud se jim v Premier League nepodaří kvalifikovat do Ligy Mistrů budou mít obrovskou motivaci EL vyhrát, aby si zajistili účast v prestižnější soutěži. Má to ale háček, Pogba a spol. dnes vyzvou Leicester v přímém souboji o Ligu Mistrů, pokud neprohrají, Sparta má smůlu.

Leverkusen – Černý kůň turnaje. V prvním klání na půdě Rangers si se Skoty poradili celkem bez problému poměrem 1:3 a čvrtfinále je tak pravděpodobně nemine. Bundesliga je dohraná, Leverkusenu tak 5. místo už nikdo nevezme. Velice bude záležet na setrvání Kaie Havertze, kolem hlavní hvězdy týmu krouží světový giganti. Pokud by se transfer upekl ještě před dohráním Evropské ligy, šance Bayeru na vítězství by rapidně klesly.

Sparta tak zatím musí doufat pouze ve vítězství Leverkusenu, pokud United dnes nezvládnou souboj s Leicesterem, bude moct fandit i Red Devils. Palce by mohli držet i Wolves, ty by však museli zvládnout dnešní přetěžký duel na Stamford Bridge nebo doufat v zaváhání Spurs.

Zdroj informací: Livesport.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.