Spojte se s námi


Fortuna liga

POHLED KLOKANA: Ať žije (D)VAR! Konečně nám video také pomohlo

Publikováno

dne

Na zápasy Bohemky koukám už několik let, ale tohle jsem ještě nezažil. Aby oba góly posvětil videorozhodčí, navíc šlo o naprosto stejné situace, kdy hlavní sudí nejprve góly kvůli ofsajdu neuznal a následně po konzultaci s videem otočil a oba uznal. Pro nás jen dobře, ale chápu, že domácí budou pěkně naštvaní! Za to my Klokani skáčeme radostí.

Zdroj: bohemians.cz – archivní snímek

Ještě než jsem se stačil rozkoukat, hlavičkoval Dvořák do břevna. Přitom taková nevinná akce. Pak jsme ale na několik minut převzali otěže. Líbilo se mi, že se kluci nebáli kombinovat, hráli pěkně, účelně, soupeře do ničeho nepouštěli.

Z toho také pramenil náš gól. Nečas dostal skvělý pas za obranu a pak na malém vápně našel Vacka. Úplně volného Vacka. Gól nám sudí nejprve neuznal, pak ale dostal pokyn od videorozhodčí a bylo vymalováno! Vedli jsme 1:0.

Jenže na konci půle si to sami zkazíme. Fakt nechápu Hůlku, který minutu před koncem riskuje přihrávku na Jindřiška, místo toho, aby míč napálil dopředu. Pepa už na balon nedosáhl, Havlík byl rychlejší a pak se krásně trefil k tyči. S tím Valeš nemohl nic dělat.

Po změně stran jsem se trochu i třásl. Domácí měli několik šancí, při kterých jsem jen zhluboka vydechl. Pak se nám ale stala úplně stejná věc jako v první půli. Tentokrát centroval nebo možná střílel Mosquera a Hronek na hranici ofsajdu míč zpracoval a poslal ho do sítě.

Zase hlavní rozhodčí nejprve gól neuznal kvůli Hronkovu údajnému ofsajdu, ale pak mu videorozhodčí „poradil“ a zase jsme vedli. Už jsem tomu ani nevěřil, byl jsem dost překvapený. To spíš u té první situace jsem věřil, že nahrávající Nečas v ofsajdu nebyl.

Na tom ale nesejde, důležité je vítězství a skvělý výsledek do odvety. Doufám, že v sobotu neselžeme a postoupíme do další fáze, protože kluci na to mají! A nejen na to. Oni ukázali, že i remízový zápas dokážou urvat ve svůj prospěch, což se často v české lize nestává. Prostě jedou, mají formu a je potřeba toho využít v co největším počtu zápasů.

A jsem také rád, že VAR je „s námi“. Nepamatuji si totiž gólovou situaci, která by byla v náš prospěch. Tak dneska jsme si to užili hned dvojnásobně.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.