Spojte se s námi


Bundesliga

Sobotní 26. kolo Bundesligy: Preview, sestavy a tipy na sázení

Publikováno

dne

Jako první se z top pěti evropských lig rozběhne v sobotu 16. 5. Bundesliga, která nabídne plno zajímavých utkání, mezi nimiž ale vyčnívá především Revierderby, jenž je jinak ozdobou ligového ročníku. Tentokrát se však odehraje bez fanoušků, i tak ale slibuje duel parádní podívanou, stejně jako ostatní zápasy.

Borussia Dortmund vs. Schalke 04

Jedno z největších derby nejen v Německu. Zápas může skončit jakkoliv, utkání bude zajisté vyhecované. Nicméně jasným favoritem je Dortmund. Schalke po povedeném začátku sezony zažívá obří krizi, v deseti posledních zápasech vyhrálo jednou a vstřelilo jen 7 gólů. To rozhodně není forma, s jakou by mohli v Revierderby hrozit.

To Dortmund po pomalejším startu do sezony začíná být zase nebezpečnou štikou. V posledních zápasech nasázel 31 gólů a sedmkrát vyhrál. Tým si skvěle začal sedat, velký podíl na tom má příchod Haalanda. Ovšem proti Schalke bude postrádat klíčové hráče do středu zálohy, chybět bude i kapitán Reus. Útočný trojlístek Sancho, Haaland a Hazard se však postará, aby zápas nebyl nudný.

Tip na sázení: Over 2.5 v kurzu 1.70 | Tipsport

Dortmund: Bürki – Piszczek (c), Hummels, Akanji – Hakimi, Brandt, Delaney, Guerreiro – Sancho, Haaland, Hazard
Nebudou k dispozici: 
Can, Reus, Schulz, Zagadou, Witsel
S otazníkem: 
Schmelzer
Trenér: 
Lucien Favre

Schalke: Schubert – Todibo, Sane, Nastasic – Kenny, McKennie, Serdar, Oczipka (c) – Harit – Burgstaller, Raman
Nebudou k dispozici: –
S otazníkem: 
Kabak, Mascarell, Stambouli
Trenér: 
David Wagner

RB Lipsko vs. Freiburg

Tady není příliš nad čím přemýšlet. Lipsko chce zabojovat o titul a musí vyhrát. K tomu mu pomůže domácí prostředí, které ve vzájemných soubojích s Freiburgem hraje klíčovou roli. Ze sedmi vzájemných duelů mezi elitou jen ten první nevyhrál domácí tým. Jinak vždy hosté odjížděli s prázdnou a teď tomu nebude jinak.

Celek, v němž působí Patrik Schick, má navíc lepší formu, třebaže před nucenou pauzou párkrát ztratil. Freiburg se současnou formou řadí do spodní půlky tabulky a dává zapomenout na vydařený start sezony. Gólové hody však spíše nečekejme. Výhra Lipska je jistotou.

Tip na sázení: Výhra Lipska v kurzu 1.3 | Tipsport

RB Lipsko: Gulacsi – Mukiele, Klostermann, Halstenberg – Adams, Sabitzer, Laimer, Angelino – Nkunku, Werner – Schick
Nebudou k dispozici: 
Upamecano
S otazníkem: Ampadu, Konate
Trenér: 
Julian Nagelsmann

Freiburg: Schwolow – Gulde, Koch, Heintz – Schmid, Haberer, Höfler, Günter (c) – Waldschmidt, Petersen, Grifo
Nebudou k dispozici: 

S otazníkem: 
Kübler
Trenér: 
Christian Streich

Hoffenheim vs. Hertha Berlin

Dva týmy bez formy, přičemž Hertha stále musí počítat s tím, že ještě nemá jistotu Bundesligy pro příští sezonu a stále si musí hlídat záda. To Hoffenheim z tohoto hlediska v klidu být může, přesto by zajisté rád využil špatných výsledků Schalke, aby se vyškrábal na šestou příčku, která zaručuje Evropu.

Kádry mají oba týmy stejně kvalitní, na obou stranách bude chybět stabilní člen základní sestavy a oba celky mají motivaci a důvod vyhrát. Dá se tedy čekat vyrovnaná bitva. Mírným favoritem jsou ale domácí a k výhře jim může dopomoct i skutečnost, že Hertha se pod novým koučem, který tým převzal v dubnu, neměla čas pořádně dát do kupy.

Tip na sázení: Výhra Hoffenheimu v kurzu 2.21 | Tipsport

Hoffenheim: Baumann – Posch, Akpoguma, Hübner (c) – Kadeřábek, Rudy, Grillitsch, Samassekou, Skov – Bebou, Baumgartner
Nebudou k dispozici: 
Adamyan, Belfodil, Kramaric
S otazníkem: 
Trenér: 
Alfred Schreuder

Hertha: Jarstein – Klünter, Stark (c), Boyata, Plattenhardt – Skjelbred, Ascacibar, Mittelstädt – Lukebakio, Cunha – Piatek
Nebudou k dispozici: 
Darida, Kalou, Rekik
S otazníkem: –
Trenér: 
Bruno Labbadia

Fortuna Düsseldorf vs. Paderborn

Souboj dvou týmů bojujících o udržení slibuje zajímavou podívanou. Oba týmy od sebe dělí šest bodů a případná ztráta by mohla hrát obrovskou roli v tom, jakým směrem se bude konec sezony vyvíjet. Nutno ale podotknout, že oba celky umí předvádět pohledný a atraktivní fotbal, který jim však nezaručil kýžené výsledky.

Ovšem před nucenou pauzou měl lepší formu Düsseldorf a to se nyní pokusí potvrdit, jakkoliv to nebude mít složité. Kvalita kádru však hraje v jeho prospěch. Rozdíl ale bude v bránách obou klubů. Chybějící Steffen bude velkou ztrátou pro Fortunu, zatímco Zingerle na druhé straně by mohl Paderborn udržet ve hře. Zdá se, že tak vše bude záležet na tom, jak Steffena zastoupí Kastenmeier.

Tip na sázení: Under 2.5 v kurzu 2.01 | Tipsport

Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – Ayhan, Hoffmann, Suttner – Zimmermann, Stöger, Bodzek, Berisha, Thommy – Karaman, Hennings (c)
Nebudou k dispozici: 
Steffen
S otazníkem: 
Kownacki, Tekpetey
Trenér: 
Uwe Rösler

Paderborn: Zingerle – Jans, Strohdiek (c), Schonlau, Collins – Vasiliadis, Gjasula, Sabiri – Pröger, Srbeny, Antwi-Adjei
Nebudou k dispozici: 
Mamba
S otazníkem: 

Trenér: 
Steffen Baumgart

Augsburg vs. Wolfsburg

Tomáše Koubka a jeho spoluhráče nečeká nic snadného. Augsburg totiž patří mezi tři týmy s nejhorší formou v celé lize, počítáme-li posledních deset kol. U Wolfsburgu to sice také není velká sláva, ale stačí mu to, aby držel sedmou příčku a bojoval o Evropu. Teď se ale potýká s absencí svého nejlepšího střelce Weghorsta, což je velký problém. Druhý nejlepší střelec týmu je Steffen a ten dal pouze 4 branky.

I přesto je dle bookmakerů favoritem Wolfsburg a záležet tak zjevně bude především na výkonu gólmana Augsburgu. Motivaci však mají hráči menšího bavorského klubu zřejmou a rozhodně se pokusí udržet body doma.

Tip na sázení: Over 2.5 v kurzu 1.92 | Tipsport

Augsburg: Luthe – Framberger, Gouweleeuw, Jedvaj, Max – Richter, Khedira, Baier (c), Vargas – Finnbogason, Niederlechner
Nebudou k dispozici: 

S otazníkem: 
Giefer, Schieber
Trenér: 
Heiko Herrlich

Wolfsburg: Casteels (c) – Mbabu, Knoche, Brooks, Roussillon – Steffen, Schlager, Arnold – Mehmedi, Ginczek, Brekalo
Nebudou k dispozici: 
Gerhardt, Guilavogui, Weghorst, William
S otazníkem: 
Camacho
Trenér: 
Oliver Glasner

Frankfurt vs. Monchengladbach

Druhý nejatraktivnější ze všech sobotních duelů. I díky mnohem lepšímu postavení v tabulce jsou mírným favoritem hosté, kteří ještě nejsou úplně mimo z boje o titul a zároveň nemají jistotu Ligy mistrů, neboť na ně doráží Leverkusen. To Frankfurt se nachází jen 6 bodů od sestupových příček a také nemůže být úplně v klidu.

Zápas rozhodnou maličkosti, jelikož oba kluby mají kvalitní sestavy a skvělé gólmany, co jsou schopni tým podržet nad vodou. Nicméně vyšší počet branek v zápase by nebyl úplným překvapením. Rozhodně se je na co těšit.

Tip na sázení: Výhra Mönchengladbachu v kurzu 2.34 | Tipsport

Frankfurt: Trapp – Toure, Abraham (c), Hinteregger, N’Dicka – Ilsanker, Rode – Chandler, Kamada, Kostic – Silva
Nebudou k dispozici: 

S otazníkem: 
Russ
Trenér: 
Adi Hütter

Monchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Herrmann, Kramer, Neuhaus – Stindl (c) – Plea, Thuram
Nebudou k dispozici: 
Zakaria
S otazníkem: 

Trenér: 
Marco Rose

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.