Spojte se s námi


Fortuna liga

Fotbalista Zlína Jakub Janetzký společně se svou přítelkyní šijí roušky pro veřejnost!

Publikováno

dne

Sportovní svět se zastavil. Ligy se přerušují a čeká se, jak se současná situace okolo koronaviru nadále bude vyvíjet. Dvaadvacetiletý záložník Jakub Janetzký momentálně trénuje podle individuálního tréninkového plánu, který FC Fastav Zlín svým hráčům udělil. Janetzký se ovšem se svou přítelkyní věnují ještě jiné ušlechtilé činnosti.

Zdroj: www.fcfastavzlin.cz

Jakub Janetzký totiž se svou přítelkyní Denisou a její rodinou vyrábí roušky. „Byl to náš společný nápad, vzhledem k tomu, že je přítelkyně zdravotní sestra, tak ví jak moc je aktuální stav vážný, takže mě do celé té situace zasvětila,“ popisuje Janetzký.

„Myslím, že je to potřeba. Chtěli jsme, aby se mladí lidé nebáli nosit roušky, a aby věděli, že se není za co stydět. Přítelkyně toto dala na svůj instagramový profil, kde se jí následně ozvala slečna s prosbou, zda bychom nemohli několik kusů dodat i pro jejího strejdu pracujícího pro policii,“ vysvětluje Jakub začátky této pomoci.

https://www.instagram.com/p/B91uNfGhSjA/

„Nemáme jich moc, jen okolo dvaceti, ale je to i tím, že máme starý šicí stroj, který jsme těžce sháněli. Má špatné jehly a nemáme moc materiálu, ale co půjde, pošleme dál,“ zdělil dvaadvacetiletý záložník, který plně chápe rozhodnutí vlády ohledně aktuální karantény.

„Myslím, že karanténa je nepříjemná naprosto pro všechny, ale aktuálně je důležitější zdraví nás všech, takže musíme držet při sobě a snažit se tuto dobu přečkat.“ Mladý fotbalista během přerušení ligy nezahálí a dělá vše proto, aby byl na případný rozjezd sezóny co nejlépe připraven.

„Individuální plán plním dle pokynů, chodím běhat a posiluji. Mou velkou výhodou je domácí posilovna, takže je to momentálně místo, kde vypnu a můžu se plně soustředit na přípravu.“

„Můj individuální plán se skládá z běhání a posilování s vlastním tělem. Většinou jdu ráno do posilovny a odpoledne si zaběhat. Od trenérů jsme dostali mustr, jak by to mělo vypadat a podle toho se řídím,“ popisuje rodák z Opavy.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.