Spojte se s námi


Fotbal

FIFA si nově vezme procento ze všech přestupů! Jaký je důvod?

Publikováno

dne

Federace FIFA zavádí nový řád. Jednou z novinek je fakt, že si vezme ze všech přestupů procento zisku a vydělané peníze následně využije na podporu klubů, které vychovali či vychovávají talentované fotbalisty.

Zdroj: Wikimedia commons

FIFA zakládá fond, do kterého budou přicházet peníze ze všech přestupů. Následné peníze budou využity jako výchovné pro kluby, které vychovávají talentované fotbalisty.

„Díky modernizovanému systému bude vyplácení výchovného automatické, takže se peníze dostanou i do malých klubů, kam v současnosti často ani nedorazily,“ znělo ve vyjádření organizace.

Nepůjde však o jedinou novinku. Od následujícího ročníku se zpřísní mezinárodní hostování hráčů nad 22 let. Každý klub tak nově může přivést maximálně osm fotbalistů a stejný počet hráčů poslat na hostování.

Od ročníku 2022/23 se číslo sníží na 6. FIFA rovněž očekává, že jednotlivé organizace daných zemí zavedou pravidlo i ve svých ligách.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.