Spojte se s námi


Hokej

Byla zveřejněna nominace na Švédské hokejové hry! Koho Miloš Říha do reprezentace povolal?

Publikováno

dne

Již 6. února začínají tradiční Švédské hry pod názvem Beijer Hockey Games v rámci Euro Hockey Tour. Miloš Říha tak ve středu dopoledne zveřejnil nominaci hráčů, kteří se turnaje zúčastní. Mezi povolanými je jediný nováček, jinak se zde nachází hráči, kteří se již v reprezentačním dresu objevili.

Švédské hokejové hry se odehrají v rozmezí mezi 6. až 9. únorem. Hned v úvodní den turnaje, kterým bude čtvrtek, se reprezentace České republiky postaví právě proti domácímu Švédsku. V sobotu Říhovi svěřenci nastoupí proti Finsku a v neděli zakončí turnaj duelem s Ruskem. Po již odehraných dvou turnajích vedou naši reprezentanti tabulku Euro Hockey Tour s 11 body díky lepšímu skóre před Finskem.

Vedení bude naše reprezentace zajisté chtít uhájit, čemuž víceméně odpovídá i sestava. Jediným úplným nováčkem v ní je Tomáš Flek, který měl debutovat již v prosincovém Channel One Cupu, ale nemohl kvůli zranění. Jinak ale v Extralize září a ve 41 duelech si připsal 31 bodů.

Budeme však svědky několika návratů. Poprvé od dubna 2017 se v reprezentačním dresu představí obránce Jan Košťálek. Od prosince téhož roku se nepodíval do reprezentace ani bek David Němeček z Raumy, který byl povolán nyní. Poprvé od mistrovství světa v roce 2018 se ukáží také obránce Libor Šulák a útočník Tomáš Hyka. Po více než roce se vrací také gólman Dominik Furch.

V prozatím představené 24členné nominaci se nachází 10 hráčů z Extraligy a 14 krajánků. „Z původní nominace se skoro polovina změnila. Zase jsme poskládali mužstvo z hráčů z mladší, starší i střední generace, kteří se účastnili turnajů. Ještě máme dvě tři jména, které bychom chtěli doplnit tak, abychom měli dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků,“ nechal se slyšet Říha, jenž by chtěl tým doplnit ještě o tři hráče do útoku.

Nominace na Švédské hry:

Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4)

Obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1)

Útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/0), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 12/0), Tomáš Filippi (Magnitogorsk/KHL; 45/5), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 29/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31) Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 32/4)

Náhradníci: brankáři: Dominik Frodl (Plzeň); obránci: Ondřej Dlapa, Marek Hrbas (oba Mladá Boleslav), Ronald Knot (Liberec), Filip Pyrochta (Kometa Brno), útočníci: Ondřej Najman, David Šťastný, Adam Zbořil (všichni Mladá Boleslav), Ondřej Kovařčík (Třinec), Adam Musil (Liberec), Šimon Stránský (Kometa Brno)

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.