Spojte se s námi


Ligue 1

Cavani oficiálně požádal o přestup! Atlético Madrid nabídlo PSG málo peněz, zamíří Uruguayec do Anglie?

Publikováno

dne

O odchodu Edinsona Cavaniho z Paříže se mluví již nějaký ten pátek. Nyní je však oficiálně potvrzeno, že požádal o přestup. Potvrdil to sportovní ředitel PSG Leonardo. Kam by ale mohl nejlepší střelec v klubové historii přestoupit? Zájemců je zajisté mnoho, nicméně minimálně jeden z potenciálních zájemců nejspíše vypadl ze hry.

„Neustále říkáme o Cavanim to stejné. Nepřejeme si jeho odchod z klubu a doufali jsme, že zůstane. Ale teď sám požádal o přestup,“ prozradil sportovní ředitel PSG. Mezi hlavní zájemce o služby uruguayského kanonýra patřilo Atlético Madrid, to však zřejmě neklapne: „Dostali jsme od nich nějakou nabídku, ale ta nebyla odpovídající hráčově hodnotě. Od té doby jsme v kontaktu nebyli a zdá se, že jejich zájem utichl.“

Leonardo se však nechal slyšet, že PSG je otevřeno dalším nabídkám, neboť chce střelci 198 gólů v pařížském dresu vyjít vstříc a poděkovat mu tak za jeho služby. „Edinsona respektujeme a proto se rozhlížíme po dalších možnostech a chceme mu s jeho budoucností pomoci. Bude obtížné jej nahradit, ale nejdůležitější pro nás je to, co chce hráč,“ prohlásil.

Mimo Atlético o Cavaniho služby mají zájem především dva anglické týmy. V první řadě Manchester United, který postrádá zkušeného útočníka a kterému se navíc zranila hlavní útočná hvězda Marcus Rashford. Uruguayský střelec by tak byl vyloženě vysněnou posilou pro Red Devils. Jak moc je to ale reálné, to lze jen stěží soudit.

Druhým týmem, který by mohl mít zájem, je Chelsea. Sám Frank Lampard se ke Cavanimu vyjádřil následovně: „Je to skvělý hráč. Hrál jsem proti němu a vždy jsem miloval jeho mentalitu, postoj a také střelecké schopnosti. Právě jeho počet vstřelených gólů mluví sám za sebe.“

A jak to tedy Lampard vidí s potenciálním přestupem? „Nevím, jaká je situace okolo jeho osoby. Myšlenky přinést zkušenosti se však nezdráhám. Mladí hráči někdy potřebují trochu pomoci od zkušenějších hráčů a v tomto případě by nám to rozhodně mohlo pomoci,“ zakončil trenér Blues. Koho si tedy Edinson Cavani nakonec vybere?

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.