Spojte se s námi


Premier League

Preview: Osmifinále anglického Ligového poháru nabídne souboj Liverpoolu s Arsenalem

Publikováno

dne

O favoritovi utkání není pochyb, Reds by si na domácí půdě měli vybojovat postup do čtvrtfinále anglického Ligového poháru. Na Anfield totiž zavítá londýnský Arsenal, který se momentálně potýká s několika problémy. Dokáží si svěřenci trenéra Jürgena Kloppa utkání pohlídat a zvítězí, nebo se nevyzpytatelná mašina stratéga Emeryho vyburcuje a dobije svatostánek Liverpoolu?

Klopp vs. Emery

Trenér Liverpoolu Klopp může být s aktuální sezonou více než spokojený. V Premier League jeho svěřenci pouze jednou zaváhali, a to na Old Trafford, kde remizovali 1-1 s domácím Manchesterem United. V Lize mistrů se jeho svěřencům také daří, když na vedoucí tým skupiny E, Neapol, ztrácí pouze bod.

To samé se ale nedá tvrdit o Emeryho mužstvu. Po ne úplně špatném vstupu do ligového ročníku 2019/2020 se však opět začaly opakovat chyby v rozehrávce vedoucí k inkasované brance. Gunners na klidu nepřidá ani situace okolo Mesuta Özila, který se neobjevil na soupisce v posledních šesti zápasech.

Na utkání s Liverpoolem by už připraven být měl, jistě ale do utkání nezasáhne kapitán týmu Granit Xhaka, který po nedělním incidentu po vystřídání v utkání s Crystalem Palace dostal volno.

Mané, Salah, Firmino vs. obrana Arsenalu

Souboj liverpoolského útočného tria s obranou Gunners bude pro výsledek dnešního utkání klíčový. Defenziva Arsenalu dělá jednu chybu za druhou, z čehož by mohl domácí celek těžit.

Složení obranné čtveřice londýnského celku sice ještě není známo, ale pokud v útoku Liverpoolu nastoupí Mané, Salah i Firmino, tak se má obrana Arsenalu i s brankářem (nejspíše Martinezem) na co těšit.

Pépé, Aubameyang a Lacazette

V dnešním utkání by poprvé vedle sebe mohla nastoupit také trojice Nicolas Pépé, Alexandre Lacazette a Pierre – Emerick Aubameyang. Mladý křídelník z Pobřeží Slonoviny si pomalu zvyká na anglický fotbal a podává čím dál kvalitnější výkony.

Francouzský útočník je již zpět po zranění kotníku a bývalý hráč Borussie Dortmund i v aktuální sezoně střílí jeden gól za druhým. Je však potřeba počítat s tím, že oba trenéři určitě nepostaví tu nejsilnější možnou jedenáctku a budou hráče rotovat.

Vzájemná utkání

Oba týmy se již v sezoně 2019/2020 jednou střetly, a to v rámci třetího kola Premier League. Liverpool tehdy svého soupeře jasně přehrál po herní a gólové stránce a zvítězil 3-1. Reds si navíc drží s Gunners skvělou bilanci, když z posledních devíti soutěžních utkání ani jednou neprohráli (pětkrát zvítězili a čtyřikrát se zrodila remíza).

Arsenal naposledy svého dnešního soupeře porazil v dubnu roku 2015, když si před vlastními fanoušky s Reds poradil rozdílem třídy, a to 4-1. Dnes však jsou svěřenci trenéra Emeryho bráni jako outsideři. Dokáže londýnský celek po devíti letech zvítězit na Anfield Road?

Tip Ruik Football: Padne více než 2.5 gólu v kurzu 1.50

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.