Spojte se s námi


Fortuna liga

Zákulisní zvěsti: Opustí Patrik Hrošovský Plzeň? Zájem přichází z Belgie

Publikováno

dne

Ve Viktorii Plzeň působí Patrik Hrošovský deset let. Za tu dobu se vypracoval mezi lídry týmu a nejspolehlivější hráče v červeno-modrém dresu. O sedmadvacetiletého záložníka projevil zájem belgický Genk, čerstvý ligový šampion. Je tato sezona pro slovenského středopolaře tou poslední na západě Čech?

Patrik Hrošovský přišel do Viktorie Plzeň v roce 2009, do A-týmu se prosadil v sezoně 2013/2014
zdroj: fcviktoria.cz

Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský by mohl z Viktorie Plzeň zamířit k čerstvému belgickému mistrovi KRC Genk, kde by měl možnost okusit skupinovou fázi Ligy mistrů.

Za deset let se rodák z Prievidze stal nedílnou součástí zálohy Západočechů, nastoupil do 205 zápasů. Při absenci Romana Hubníka ho vídáme i s kapitánskou páskou na ruce. V této sezoně odehrál za Viktorii Plzeň 42 zápasů, ve kterých zaznamenal šest gólů a stejný počet asistencí.

Na štítového záložníka solidní výkon. Hrošovský je navíc z dlouhodobého hlediska velice stabilní. Proto není divu, že patří mezi nejžhavější zboží na přestupovém trhu. Jenomže slovenskému reprezentantovi je sedmadvacet let a rád by vyzkoušel „zahraniční“ angažmá.

Vedení Genku je připraveno poslat za Patrika Hrošovského do Plzně částku dva miliony €, s bonusy by se nakonec jednalo až o čtyři miliony €. Patrik Hrošovský má však v Doosan Areně smlouvu platnou do června 2021 a vedení Plzně by ji rádo dodrželo až do konce.

Jak se ale zdá, tak Adolf Šádek a Pavel Vrba jsou na odchod slovenského záložníka připraveni. K druhému celku této sezony FORTUNA:LIGY totiž přestoupil třiadvacetiletý záložník Lukáš Kalvach, jehož Viktoria přivedla z Olomouce.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.