Spojte se s námi


Bundesliga

Hertha má nového kouče! Dárdaie nahrazuje další bývalý hráč berlínského klubu

Publikováno

dne

Do role nového kouče Herthy Berlín byl pasován Ante Čović, který v klubu či jeho rezervě strávil jedenáct let jako hráč. Navíc je narozený v Berlíně a jedná se tak o jeho srdcovou záležitost. Ve svých 43 letech se tak dočká prvního působení u seniorského mužstva na nejvyšší úrovni, doposud trénoval berlínskou mládež a rezervní tým. Na lavičku Herthy usedne od nové sezony.

Po konci fotbalové kariéry v roce 2011 začínal Čović jakožto trenér mládeže do 15 let. V roce 2013 přišel přesun na trenérskou lavici rezervního týmu a nyní byl jmenován do role hlavního kouče prvního mužstva Herthy Berlín. Úctyhodný posun, za nímž stála hromada trpělivosti, práce a především obětavosti a lásky vůči klubu.

„Opět jsme vytáhli z řad dalšího vlastního trenéra. Ante Čović ztělesňuje vášeň Herthy a jsme si jisti, že to přenese na tým. Od začátku jsme chtěli, aby nový trenér měl Herthu jako součást svého DNA. Čović splňoval tento požadavek více než jakýkoliv jiný kandidát.“

„Zná naše mladé hráče, posouval je na vyšší úrovně, formoval je a připravoval na profesionální fotbal. Teď je využije v Bundeslize,“ komentoval rozhodnutí přijmout do role hlavního kouče Čoviče sportovní ředitel klubu Michael Preetz.

Radost samozřejmě Čović neskrýval. Ani touhu uspět. „Pro mě jakožto berlínského rodáka, který u Herthy strávil roky jako hráč i jako trenér, je to splnění dětského snu.“

„Zažil jsem fanoušky Herthy jako hráč a těším se, až je zažiji i v roli trenéra. Více vzrušující pro mě začátek příští sezony být nemohl,“ vyjádřil se ke svému povýšení do role novopečeného trenéra berlínského klubu Čović.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.