Spojte se s námi


Liga mistrů

Smějící se bestie: Ronaldo ostrouhal, Juventus propásl jedinečnou šanci vyhrát Ligu mistrů

Publikováno

dne

Po příchodu Cristiana Ronalda do Juventusu, byl italský velkoklub pasován do role největšího favorita na triumf v Lize mistrů. Jenomže už v osmifinále měli Bianconeri s Atléticem Madrid namále, Ajax se zdál být daleko lehčím soupeřem, i navzdory tomu, že vyřadil tápající Real Madrid. Ovšem chyba lávky.

Zdroj: tucson.com

Venkovní remíza 1:1 dávala Juventusu výhodu, obrovskou výhodu. V Allianz Stadium šli domácí do vedení ve 28. minutě a skóroval kdo jiný než Cristiano Ronaldo. Hosté z Amsterodamu museli k postupu vstřelit dvě branky. Navíc na hřišti Juve, kde domácí inkasovali pouze šest gólů v posledních deseti zápasech.

Mladíkům z Ajaxu se to ovšem podařilo. Bianconeri zůstali jako opaření. Promarnili totiž jedinečnou šanci, jak ušatý pohár získat. Anglické kluby čekají těžké boje v domácí soutěži, Manchester City navíc musí zvládnout těžkou odvetu s Tottenhamem. Jediným vážným kandidátem tak zůstává Barcelona, na kterou by Juventus narazil až ve finále.

Fotbalisté italského šampiona si tak musejí rvát vlasy, že proti papírově nejslabšímu týmu ve čtvrtfinále prohráli potupně, navíc před vlastním publikem. Cristano Ronaldo si mohl připsat rekordní čtvrtý triumf v Lize mistrů v řadě, Juventus se po třiadvaceti letech mohl stát vládcem evropské kopané.

Čtyřiatřicetiletý Portugalec si s podobně kvalitním kádrem, jaký měl v Madridu, jistě pomýšlel na triumf v nejprestižnější soutěži. Příští sezónu se jistě Bianconeri vrátí silnější, ovšem ostatní celky neoslabí. Očekávat se dá návrat Realu Madrid pod staronovým trenérem Zidanem.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.