Spojte se s námi


Premier League

Gunners4ever: Everton potvrdil stoupající formu, Gunners předvedli velice letargický výkon. Nejhorší zápas sezóny?

Publikováno

dne

S Newcastlem předvedl Arsenal podařený výkon, v Goodison Parku se už jednalo o daleko horší herní projev. Everton naopak předvedl zlepšující se formu, obzvláště na domácím hřišti. Velice chabý a neefektivní výkon předvedli Gunners ve velice důležitém zápase, který významně promluvil do bojů o Ligu mistrů.

Zápas s Evertonem nezačal vůbec dobře, Arsenal inkasoval už v 10. minutě. Po prohrané hlavičce Maitlainda-Nilese, se k dorážce dostal Phil Jagielka. Obránce Toffees zaznamenal jedinou branku v utkání. Přesto mohl Arsenal odjíždět s daleko větším přídělem.

Přestože Unai Emery udělal v sestavě několik změn před důležitým utkáním s Neapolí v Evropské lize, stále byla větší kvalita na straně hostů. Překvapivé se ukázalo zejména nominování Mohameda Elnenyho do základní sestavy. V kombinaci s devatenáctiletým Guendouzim se nejednalo o šťastné řešení.

V minulém utkání, kdy po boku Guendouziho nastoupil Aaron Ramsey, záložní řada dominovala. V nedělním zápase vůbec. Nedařilo se ale ani jednomu z hráčů Gunners. Jakoby Everton chránilo v posledních zápasech nějaké kouzlo. Ale spíše to bude dáno výrazným zlepšením svěřenců Marca Silvy.

Toffees neinkasovali už tři zápasy, dohrát sezónu je pro Everton sice už jen nutností, ale stále mohou zamotat boj o TOP4. Richarlisona a spol. totiž ještě čekají utkání s Tottenhamem a Manchesterem United. S Gunners už to mají za sebou, a nutno podotknout, že o drama se už Everton postaral.

Ztráta v Goodison Parku odsoudila Arsenal na pátou příčku. Tři body za Blues a bod za Spurs. A pokud budou hráči Unaie Emeryho pokračovat ve venkovních utkáních takovýmto stylem, s Ligou mistrů se Gooners mohou pomalu rozloučit.

Zápas se nevydařil ani jednomu hráči, defenzíva byla pod velkým tlakem, což dokazuje třiadvacet střel soupeře. Útok Arsenalu se navíc nijak nečinil, z pouhých sedmi střeleckých pokusů se gól dá jen těžko. Hráč zápasu se vybírá velice obtížně, ale nebýt Bernda Lena a jeho zákroků ve druhém poločase, odjížděl by Arsenal s daleko větším přídělem.

Paradoxně MOTM by mohl být zvolen i Alex Iwobi. Nigerijský křídelní záložník přišel na hrací plochu až v 74. minutě, ale hru okamžitě oživil. Odehrál sice jen dvacet minut, ale i to dost vypovídá o počínání, respektive nepočínání jeho spoluhráčů.

Následující dva zápasy odehraje Arsenal bez Sokratise, který dostal desátou žlutou kartu v sezóně. A jelikož je řecký fotbalista jediným obráncem se stabilní formou, bude defenzíva Gunners ještě průchodnější.

zdroj: Jakub Kepka – fotbal

Nikterak příjemný výsledek a zejména herní projev před důležitým domácím zápasem s Neapolí. Čtvrteční zápas na Emirates Stadium proti italskému celku začíná ve 21:00. Pozitivem je, že kromě dlouhodobě zraněných by měl mít Emery k dispozici všechny hráče. Tedy i Koscielnyho, Torreiru a Xhaku.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.