Spojte se s námi


Premier League

Preview: Wolves čeká domácí utkání s Newcastlem. Připíší si čtvrtou výhru v řadě?

Publikováno

dne

Pondělní dohrávka 26. kola anglické Premier League nabídne souboj mezi sedmým Wolverhamptonem a a sedmnáctým Newcastlem. Domácí Wolves budou do utkání vstupovat v lepším postavení a také v lepším rozpoložení, jelikož mají na kontě tři výhry v řadě. Před Newcastlem se však budou muset mít na pozoru.

Wolves coby ligový nováček prožívají fantastickou sezonu. Po 25 kolech se nacházejí na fantastickém sedmém místě a přestože na příčky zaručující evropské poháry se nejspíše nedotáhnou, sezonu už nyní mohou brát jako velice úspěšnou. Vždyť už dokázali posbírat 38 bodů za 11 výher a 5 remíz a navíc mají lehce pozitivní skóre 33:32. Následovat sice může ještě pořádný propad dolů, protože před první sestupovou příčkou mají náskok „pouhých“ 14 bodů, přesto mohou sezonu dohrát v poklidu.

Navíc i aktuálně prožívají poměrně dobré období. V posledních pěti soutěžních utkáních nepotkali přemožitele, přičemž v lize dokonce drží sérii tří výher v řadě. Po ligové výhře 4:3 na půdě Leicesteru sice remizovali v poháru Wolves 2:2 na půdě Shrewsbury, v lize si pak ale připsali další tři výhry. Nejprve porazili 3:0 West Ham, následně zvítězili 2:3 na půdě Evertonu a poslední utkání v odvetném pohárovém utkání proti Shewsbury skončilo také vítězně (3:2).

Do utkání proti Newcastlu tak poměrně logicky vstoupí Wolves jako favorit. Navíc se týmu vyhýbají zranění, takže všichni klíčoví hráči mohou nastoupit a o to větší šance na dobrý výsledek se nabízí. Přesto svého pondělního soka nemohou podcenit, jelikož právě Magpies dokáží překvapit i proti favoritům.

O tom, že je Newcastle v horší pozici, než pondělní soupeř, svědčí nejen tabulkové postavení. Sedmnáctá pozice rozhodně není tím, po čem by Magpies toužili. Jenže to je důsledkem malých investic v letním přestupovém období a spoustou nejistot v klubu i mimo hřiště. Přesto se po novém roce atmosféra v klubu zlepšila. Vždyť bývalý klub Pavla Srnička překonal svůj přestupový rekord z roku 2005, když na konci ledna přivedl z Atlanty Miguela Almiróna. Navíc to v posledních utkáních vypadalo na výsledkový i herní vzestup, ačkoliv ne zrovna závratný. Problémem však nadále zůstává útok, který má Dúbravka a spol. druhý nejhorší v lize, zatímco obrana je naštěstí pevná a patří mezi šest nejlepších.

V posledních pěti zápasech mají Magpies pozitivní bilanci. Po pohárovém vítězství 4:2 v prodloužení nad Blackburnem si dokázali poradit v lize 3:0 s Cardiffem. Následovala sice prohra 0:2 na půdě Watfordu, ta však byla pohárová a Newcastle se, soudě dle sestavy, více zaměřuje na ligu. V té se pak postaral o šok, když porazil doma 2:1 Manchester City. Poslední zápas sice svěřenci Rafaela Beníteze prohráli na půdě Tottenhamu 1:0, přesto výsledek z utkání proti Citizens dává naději, že každý zápas se dá bodovat.

Navíc se do sestavy Newcastlu postupně vrací dlouhodobě chybějící Jonjo Shelvey, Paul Dummett či Mohamed Diamé, přesto jsou jejich starty od úvodních minut nepravděpodobné. V základní sestavě by se naopak poprvé mohla objevit nová posila Antonio Barreca, který je v klubu na hostování z Monaka a mohl by nastoupit na levém beku. Zároveň už ke startu bude připraven Miguel Almirón, nově nejdražší hráč v historii klubu, jenže se očekává spíše možnost, že nastoupí až v průběhu utkání. Očekávání od něj jsou však velká.

Oba týmy budou mít k dispozici své ofenzivní klíčové hráče. Na straně Wolves to jest Raul Jimenez, který v lize vstřelil 9 branek a pětkrát asistoval. Na straně Newcastlu to je Salomon Rondón, který dal 6 gólů a postaral se o tři asistence. To jest zárukou toho, že by alespoň nějaká ta branka mohla padnout.

Přesto ve vzájemných zápasech těchto dvou celků příliš branek nepadá a nějaká přestřelka se nedá čekat ani nyní. Poslední čtyři utkání skončila dvěma výhrami Wolves a dvěma výhrami Newcastlu. Jen v jednom utkání padly více než dvě branky a to v prosincovém střetnutí, kdy Newcastle doma padl 1:2.

Wolves budou pravděpodobně větší procento herního času na míči. Dá se také očekávat, že si vytvoří více střeleckých šancí. Ale Newcastle je na to zvyklý a odpovídá to jeho hernímu stylu, jelikož takto hraje po většinu celé této sezony a někdy to zkrátka vychází.

Tip na sázení | Remíza – kurz: 3.70

Wolves – Newcastle
Pondělí, 21:00, Molineux Stadium

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.