Spojte se s námi


Ligue 1

Strhující derby mezi Monakem a Nice lahůdkou pro diváky!

Publikováno

dne

Červená karta! Video! Penalta! Góly! Kdo si pro středeční večer vybral utkání mezi Monakem a Nice, měl o zábavu postaráno.

Na programu sedmnáctého kola Ligue 1 bylo hned několik atraktivních střetnutí, ale tím nejzajímavějším byla pravděpodobně bitva o francouzskou riviéru. Letošní derby dvou odvěkých rivalů však bylo vyšperkované o něco více než je obvyklé.

A to nejen na hřišti, ale i na lavičkách obou mužstev. Postavili se proti sobě dva bývalí spoluhráči a velcí kamarádi ze společného angažmá v Arsenalu. Thierry Henry a Patrick Vieira!

Vstup do zápasu byl od obou týmů velice opatrný, během úvodních deseti minut celky pouze vyčkávaly na zaváhání soupeře a sami chybu nechtěli dopustit! Hra ale začala postupem času nabírat na obrátkách! Tempo se stupňovalo! O dominanci jednoho z celků se ale nedalo mluvit!

Střídala se jedna akce za druhou na obou stranách hrací plochy. Přestože bylo Nice klidnější na balonu, chyběla vepředu kloudnější myšlenka. Monako zodpovědně bránilo před vlastní šestnáctkou a těžilo z rychlých protiútoků ve velkém počtu hráčů!

Pro diváky to začínala být atraktivní podívaná zhruba od pětadvacáté minuty. V době, kdy Monako začínalo být o něco aktivnějším družstvem, přišel zlomový okamžik. Na polovině hřiště obdržel přihrávku mezi tři muže protivníka Bennasser, ten však nepochopitelně nastřelil před sebou stojícího Tamezeho a odražený balon doskákal na rozběhnutého Saint-Maximina, který přetlačil nedůrazného stopera Jemersona a tváří tvář gólmanovi si zkušeně poradil. 1:0 pro Nice! 

Z blyštícího se Monaka se rázem stal nevýrazný, možná až zaskočený soupeř. Nice bylo sebevědomější na míči, kontrolovalo hru a už to vypadalo, že poločas dohraje bez větších problémů s jednobrankovým vedením. První půle nám však přinesla ještě jeden důležitý moment!  Útočník Sacko měl v úmyslu důrazně dohrát souboj s obráncem Monaka Henrichsem, jeho pokus však skončil zákrokem na kriminál. Sudí mu udělil nejprve žlutou kartu, ale po přezkoumání videa to vygradovalo v kartu červenou! Několik hráčů v čele s kapitánem Dantem ihned obklopilo rozhodčího, ale ten zůstal nekompromisní.

Emoce pokračovaly i v druhém poločase! Utkání mělo spád a bylo se na co dívat. Monaco šikovně využívalo krajních prostorů, kde nestíhali křídelní obránci červeno-černých. Hnalo se za vyrovnáním. A to přišlo! Rohový kop krásně naservíroval Rony do pokutového území a Badiaschile důraznou hlavičkou dostal balon za brankovou čáru. Monako zaslouženě vyrovnalo. 1:1! 

To nebylo vše. Nice se nevzdávalo. Výborně hrající Attal si přebral balon na polovině hřiště. Hráč, který v utkání provedl nejvíce úspěšných driblinků, se dostal bez jakékoliv podpory spoluhráčů přes pět Monačanů až do vápna. Ošálil rychlou kličkou Badiasheleho a upadl ve vápně. Sporný moment se potřetí v zápase promítl na obrazovkách VAR. Sudí penaltu odpískal a k míči se stavěl střelec první branky Saint-Maximin. Ten se zlatou příležitostí naložil přímo strašidelně. Diego Benaglio mu desítku chytil a výrazně tím podržel svůj tým. O několik minut později se na druhé straně předvedl i brankář Benitéz, který fantasticky vytěsnil střelu Falcaa na tyč.

Drama trvalo až do závěrečného hvizdu, ale více branek nepřineslo. Vývoj utkání remíze nasvědčoval. Pro svěřence legendárního Henryho bude alespoň bod velmi cenný. Uvidíme, jestli Monaku pomůže k záchraně.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.