Spojte se s námi


Premier League

Odehrané minuty v Premier League? Nadějný Reece Oxford místo toho řeší ukradené zlaté Rolexky

Publikováno

dne

Reece Oxford je stále některými odborníky považován za jednu z největších nadějí anglického fotbalu. Namísto sbírání pravidelných startů v dresu svého mateřského West Hamu má však zcela jiné starosti.

Psal se rok 2015. Všechny oči fotbalového světa byly upřeny do Anglie, hrálo se první kolo nové sezóny. Arsenal hostil West Ham, měla to být jasná výhra pro domácí. V sestavě hostů se na pozici defenzivního záložníka nečekaně objevuje Reece Oxford, hráč, který má v den zápasu stále pouze 16 let a 237 dní! Trenér Slaven Bilić se toho však nebál a zajistil Oxfordovi „křest ohněm.“ O 90 a něco málo minut později nejen, že West Ham vítězí 2:0 a odváží si překvapivě 3 body ze hřiště, kde hosté povětšinou úspěšní nejsou – Reece Oxford může odejít do sprch s pocitem, že podal jeden z nejlepších výkonů ze všech fotbalistů na hrací ploše.

Nyní se přesuňme do současnosti, o téměř 4 roky později. Slaven Bilić již není trenérem West Hamu a Reece Oxford má za sebou složitou minulost. V době své premiéry byl jedním z nejmladších hráčů, co kdy v historii nastoupili v Premier League – předpovídala se mu tedy hvězdná budoucnost, takový čin se povede jen těm nejnadanějším. Již nikdy však nebyl v takové pozici jako po svém prvním zápase.

V 18 letech sice podepsal profesionální kontrakt s klubem, který mu vyprší až v roce 2021, ale k pravidelnému hraní v A-týmu měl stále daleko. Mládežnický reprezentant Albionu (nyní je v U20) se pohyboval na hraně prvního a rezervního týmu, rozhodně nehrál tolik, kolik by bylo pro jeho ideální fotbalový rozvoj zapotřebí. Několikrát se objevily otázky zpochybňující jeho profesionalitu, zda není jeho sebevědomí vyšší, než by bylo zdrávo, zdali se necítí uspokojen a fotbalu nedává, co dříve. V sezóně 2017/2018 zamířil na hostování do německé Bundesligy, do týmu Borussie Mönchengladbach, kde si připsal 8 startů. Ani to mu však nezaručilo proražení do základní sestavy v letošní sezóně. Současný trenér Pellegrini se na adresu hráče vyjádřil, že bude hrát, pokud bude lepší než ostatní hráči, a že si o prodloužení svého kontraktu musí říci výkony na hřišti.

 

Nyní hráč řeší navíc ukradené zlaté hodinky značky Rolex, které mu byly odcizeny v mládežnické akademii sídlící na Chadwell Heath. Během tréninku je měl spolu s ostatními cennostmi v šatně, po návratu ze hřiště však chyběly, a tak Oxford nahlásil na policii jejich krádež. 18 karátové hodinky, jejichž cena je běžně v hladině statisíců korun, hráč dostal ke svým osmnáctým narozeninám. Policie se nemůže bohužel opírat o kamerové záznamy, které nemohou být v budově nainstalovány z důvodu pohybu neplnoletých osob, zároveň neeviduje násilné vniknutí do šatny.

Mluvčí londýnského klubu poznamenal: „Klub může potvrdit krádež v prostoru mládežnické akademie Chadwell Heath. K celé záležitosti přistupujeme extrémně citlivě a svědomitě dle interního protokolu a plně spolupracujeme s policí na jejím vyšetření.“

Ať už hodinky skončily v rukou šikovného zloděje, nelze doposud ani vyloučit roli zaměstnanců akademie či jeho spoluhráčů. Pochyby ovšem dělají klubu jen špatnou reklamu.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.