Spojte se s námi


Serie A

Preview: Derby della Madonnina klepe na dveře! Kdo se stane vládcem Milána?

Publikováno

dne

To nejlepší na konec! To platí pro deváté kolo Serie A, kdy celé toto kolo bude uzavírat tradiční a jedno z největších derby na světě. Derby della Madonnina, nebo-li milánské derby, v němž se proti sobě postaví Inter a AC. Jako vždy se očekává skvělá atmosféra, nějaké to parádní choreo od fanoušků, ale hlavně pořádný boj na hrací ploše!

Jedno z největších derby se blíží. Už v neděli se můžeme těšit na tento velký zápas. Inter se momentálně nachází po osmi odehraných zápasech na třetím místě, když získal 16 bodů. AC pak je na příčce desáté, ale na svého rivala ztrácí pouhé 4 body, takže svůj bodový deficit může v neděli stáhnout na pouhý bod a hned by se na tabulku dívalo z pohledu Rossonerri lépe. Nutno podotknout, že mají červenočerní pak utkání k dobru, jelikož se jejich zápas v prvním kole s Janovem odkládal a dosud nebyl odehrán.

Nicméně v lepší formě se nachází Inter, který drží sérii 6 výher v řadě. Po domácí prohře s Parmou 0-1 dokázal v Lize mistrů porazit doma 2-1 Tottenham, venku vyhrál 1-0 nad Sampdorií, následovaly domácí výhry 2-1 nad Fiorentinou a 2-0 nad Cagliari a také dvě výhry venku, konkrétně v Lize mistrů 2-1 na půdě PSV a poté v lize taktéž 2-1 na půdě Spal.

To AC sice má vyhrané zápasy v řadě jen 3, ale za to má delší sérii neporazitelnosti – konkrétně 8 zápasů, z nichž třikrát remizovalo a pětkrát se radovalo ze tří bodů. Naposledy pak svěřenci Gattusa poznali příchuť porážky ve svém prvním ligovém utkání proti Neapoli, což bylo ještě v srpnu. Série posledních šesti zápasů pak vypadá následovně – výhra 1-0 na půdě Dudelange v Evropské lize, domácí remíza 2-2 s Atalantou, venkovní remíza 1-1 na půdě Empoli a poté přišla série tří výher, nejprve 4-1 na půdě Sassuola, v Evropské lize domácí výhra 3-1 proti Olympiakosu a v lize taktéž domácí výhra 3-1 nad Chievem.

Jakožto domácí jsou pro tento zápas papírově napsáni hráči Interu, což znamená, že jejich fanoušci dostanou nějaké ty lístky navíc. Při pohledu do statistik můžeme zjistit, že se utkají letos dva nejdisciplinovanější celky Serie A, jelikož Inter v sezoně dostal jen 12 žlutých karet a AC je ještě lepší, když dostalo karet jen 9. Oba týmy pak ve čtyřech z pěti posledních utkání vstřelily alespoň dva góly, takže bychom snad mohly vidět několik gólů i v nedělním utkání.

Hráči ke sledování jsou pak vcelku jasní. Na straně Nerazzurri to je Mauro Icardi, který skóroval třikrát v posledních dvou utkáních. Na straně Rossonerri to je zase Gonzalo Higuain, kterému příchod do Milána sedl a dokázal skórovat v každém ze svých posledních pěti utkáních za AC.

Co se týká posledních pěti vzájemných utkání, tak se jedná o vcelku vyrovnanou bilanci. Jednou vyhrál Inter v ligovém zápase, jednou vyhrálo AC po prodloužení v Coppa Italia, jinak třikrát došlo k remíze.

Mírným favoritem utkání je sice Inter, ale AC konečně našlo střelce v podobě Higuaina, což nějakou tu sezonu hledalo a právě argentinský kanonýr by mohl a měl být rozhodujícím faktorem. Mimoto hraje v opravdu skvělé formě Suso a právě tato dvojice by mohla dotáhnout AC k vítězství, ačkoliv to nebudou mít jednoduché, protože i Inter je v dobrém rozmaru.

Tipy na sázení | Výhra AC Milán – kurz 2.99

Inter Milán – AC Milán

Neděle, 20:30, San Siro

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.