Spojte se s námi


Bundesliga

Oficiálně: Real Madrid má Bellinghama! Dortmund oznámil přestup, inkasuje 100 milionů eur

Je to tady. Jude Bellingham, nejzářivější teenager současnosti má nový klub. Z Borussie Dortmund se bude stěhovat do Realu Madrid, který za něj zaplatí 100 milionů eur.

Publikováno

dne

Je to tady. Jude Bellingham, nejzářivější teenager současnosti má nový klub. Z Borussie Dortmund se bude stěhovat do Realu Madrid, který za něj zaplatí 100 milionů eur.

Bylo jasné, že Bellingham v Dortmundu dlouho nevydrží. Klub už přerostl, stal se kapitánem a lídrem a všem bylo jasné, že v létě se bude stěhovat do většího klubu.

Otázkou však zůstávalo, kam. O anglický supertalent byl logicky velký zájem doma v Premier League, hodně po něm toužili v Manchesteru City a Liverpoolu.

Jenže Bellingham nakonec zvolil jinou cestu. Vybral si totiž La Ligu a to konkrétně Real Madrid.

Borussia Dortmund už sama na svém webu o přestupu Bellinghama informovala. Přestupová částka činí 103 milionů eur + bonusy.

„Hráč Jude Bellingham přestupuje z Borussie Dortmund do Realu Madrid C.F. Strany dnes dosáhly dohody o tomto transferu. Nyní zbývá dohodnout a zdokumentovat smluvní podrobnosti,“ informuje Dortmund na svém webu.

„Real Madrid zaplatí BVB po dokončení přestupu fixní přestupovou částku ve výši 103,0 milionu eur. Kromě toho byla dohodnuta úhrada variabilní přestupové odměny až do maximální celkové výše přibližně 30 % z výše fixní přestupové odměny,“ dodává Borussia.

Bellingham v Madridu podepíše šestiletou smlouvu do roku 2029 a měl by se stát nástupcem Modriče s Kroosem a tedy lídrem nové éry. Ve středu zálohy mu bude konkurovat ještě Eduardo Camavinga, Federico Valverde a Aurélien Tchouaméni.

19letý fotbalista by měl v nejbližších dnech podstoupit zdravotní prohlídku a do konce týdne by měl být přestup uzavřený.

Angličané do zahraničí moc nechodí, ale v Realu Madrid má Bellingham jeden vzor. David Beckham také jako záložník zamířil do španělské metropole v roce 2003 a vydržel zde 4 roky.

Bellingham by navíc mohl být i spoluhráče z reprezentace. Po odchodu Karima Benzemy se totiž spekuluje o tom, že by měl Real Madrid přivést Harryho Kanea.

Zdroj: Borussia Dortmund

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.