Spojte se s námi


Fortuna liga

Druhý nejdražší přestup v dějinách slavného zahraničního klubu? Má se jím stát opora Slavie Praha!

Slavia Praha se chystá prodat svého ofenzivního tahouna Ondřeje Lingra, ten už se těší na svou první zahraniční štaci. Pro věhlasný celek půjde o nejdražší nákup provedený za posledních čtrnáct let.

Publikováno

dne

Slavia Praha se chystá prodat svého ofenzivního tahouna Ondřeje Lingra, ten už se těší na svou první zahraniční štaci. Pro věhlasný celek půjde o nejdražší nákup provedený za posledních čtrnáct let.

Jak se již nějakou dobu spekuluje, Lingr má namířeno do Panathinaikosu Atény. Řecký klub s bohatou historií měl vyhrát souboj o služby českého reprezentanta.

V zimě Slavia požadovala šest až osm milionů eur, nyní trochu slevila. Řekové nabízeli tři miliony eur plus bonusy, sešívaní požadovali pět milionů eur.

Nakonec se shodli někde mezi. „V celkovém součtu může jít až o 4,3 milionu eur, a to tedy včetně bonusů a procent z případného další prodeje Ondřeje Lingra,“ píše řecký server Sport24.

Podle něj je Lingrův přestup do Panathinaikosu prakticky hotovou věcí. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský svému svěřenci radil, aby ještě zůstal ve Slavii, on chtěl ale zkusit cizinu.

Podle webu Transfermarkt je Lingrova cenovka čtyři miliony eur, což by tedy přibližně odpovídalo. 24letý hráč patří mezi nejlepší ofenzivní fotbalisty české ligy.

V uplynulé sezoně odehrál Lingr za Slavii ve Fortuna lize 23 utkání, vsítil v jejích barvách deset branek a na konto si připsal také pět přihrávek.

V Edenu působil od roku 2020, kdy přišel coby mladý talent z Karviné. Vypracoval se v pilíře slávistické sestavy a člena národního výběru.

V Panathinaikosu se Lingr stane druhým nejdražším hráčem v historii klubu. Více stáli jen Michalis Konstantinou a Djibril Cissé, oba shodně po osmi milionech eur.

Zdroj: Sport24, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.