Spojte se s námi


Evropská liga

Mourinho se po prohře pustil do rozhodčího: Vypadal jako Španěl, Lamela neměl dohrát. Jsem hrdější než kdy dřív. Zůstane v Římě?

Hořká pilulka. José Mourinho prohrál poprvé ve své kariéře finálový zápas. Sevilla tak vyhrála již posedmé Evropskou ligu. Kouč AS Řím ovšem po zápase měl co říct. Poměrně nepřekvapivě se pustil do rozhodčích.

Publikováno

dne

Hořká pilulka. José Mourinho prohrál poprvé ve své kariéře finálový zápas. Sevilla tak vyhrála již posedmé Evropskou ligu. Kouč AS Řím ovšem po zápase měl co říct. Poměrně nepřekvapivě se pustil do rozhodčích.

Sevilla stále kraluje Evropské lize. Vyhrála sedmou trofej a žádné finále v této soutěži ještě neprohrála. Bylo to však drama, které došlo až k penaltám. Navíc byly k vidění některé kontroverzní momenty.

Zmínit lze neodpískanou ruku jednoho z obránců Sevilly v pokutovém území, po níž by mohl AS Řím zahrávat penaltu, či zajímavé rozdělování karet, když například Erik Lamela dohrál bez jediné žluté karty navzdory několika tvrdým zákrokům.

Hlavní rozhodčí, Angličan Anthony Taylor, tedy čelil kritice jak ze strany veřejnosti, tak ze strany trenéra italského týmu.

„Jsme extrémně unaveni. Zabiti pocitem, že jsme prohráli nespravedlivě. Byl to intenzivní zápas s rozhodčím, který vypadal jako Španěl. Nespravedlnost ukazuje fakt, že Lamela měl mít druhou žlutou, ale nedostal ji a pak proměnil penaltu,“ cituje Football-Italia Josého Mourinha.

Mourinho prohrál vůbec své první finále: „Všichni jsme smutní a zklamaní. Bylo zde mnoho diskutabilních incidentů. Vyhrál jsem pět evropských finále, tohle jsem prohrál, ale domů se vracím hrdější než kdy dřív. Kluci do toho dali všechno.“

I po zápase dostal Mourinho otázku, jaká je jeho budoucnost. Odmítl odchod do Paříže, naopak se těší na dovolenou, která mu začíná v pondělí. Stejně tak ale prý nemůže objektivně říct, že zůstane v Římě.

V klubu má ještě na jeden rok smlouvu. Je uznávám vedením i fanoušky. Nyní prý není s žádným jiným týmem v kontaktu.

Zdroj: Football-Italia, UEFA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.