Spojte se s námi


Fortuna liga

Do Baníku přichází ofenzivní posila z druhé ligy! Ve Varnsdorfu sázel Nigerijec góly jako na běžícím páse

Baník Ostrava v průběhu středečního odpoledne představil svou novou posilu do útoku. Z Fortuna národní ligy si angažmá mezi elitou vybojoval Abdullahi Tanko. Podepsal smlouvu na tři roky s následnou opcí.

Publikováno

dne

Baník Ostrava v průběhu středečního odpoledne představil svou novou posilu do útoku. Z Fortuna národní ligy si angažmá mezi elitou vybojoval Abdullahi Tanko. Podepsal smlouvu na tři roky s následnou opcí.

Pětadvacetiletý nigerijský útočník se stává novou posilou ostravského Baníku. Přichází z druholigového Varnsdorfu, kde strávil pouze jednu sezónu.

V letošním ročníku na severu Čech odehrál 30 duelů. V nich se patnáctkrát prosadil a přidal čtyři nahrávky. Nejvíce zazářil v zápase proti Táborsku, když zaznamenal hattrick.

Není divu, že jeho branky budou druholigovému celku chybět. „Tanko za ten rok ve Varnsdorfu udělal neskutečný progres, zlepšil se ve všech směrech. Za jeho pracovitost a přístup k fotbalu si zaslouží posunout se výš,“ uvedl trenér Holeňák pro web Varnsdorfu.

Tanko na evropském kontinentu působí již šest let. Před příchodem do Varnsdorfu hrál v Portugalsku, kde za pět let vystřídal pět klubů.

Ve Slezsku od něj očekávají nejen góly, ale také rychlost a dynamiku. „Sledovali jsme jeho výkony ve druhé lize a je velice zajímavý hráč. Je skvěle rychlostně vybavený, má tah na bránu, je přímočarý,“ uvedl Luděk Mikloško pro klubové stránky Baníku.

Baník v něm vidí i nového Yiru Sora, který momentálně působí v belgickém Genku. „Jeho zápasová data jsou srovnatelná s Yirou Sorem, pokud jde o běžeckou stránku. Navíc se velmi rychle dokázal adaptovat v českém prostředí,“ popisuje Mikloško.

Na novou výzvu je pochopitelně natěšený samotný forvard. „Těším se, že jdu do první ligy a do klubu, který má takovou diváckou podporu. Doufám, že se v Baníku dokážu prosadit a mužstvu pomůžu góly i svou hrou. Vím, že už se tu pár kluků z Nigérie prosadilo a chci být dalším z nich,“ uvádí Tanko ve svém prvním rozhovoru.

Zdroj: FC Baník Ostrava

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.