Spojte se s námi


Fortuna liga

Ostravský Baník se loučí s dlouholetými oporami! Co s nimi bude dál?

FC Baník Ostrava ve středu oznámil první dva hráče, se kterými nepočítá. V následujících sezónách již baníkovský dres neobléknou brankář Jan Laštůvka a záložník Nemanja Kuzmanovič. Kam povedou jejich další kroky?

Publikováno

dne

FC Baník Ostrava ve středu oznámil první dva hráče, se kterými nepočítá. V následujících sezónách již baníkovský dres neobléknou brankář Jan Laštůvka a záložník Nemanja Kuzmanovič. Kam povedou jejich další kroky?

Čtyřicetiletý Laštůvka a čtyřiatřicetiletý Kuzmanovič i přes platné kontrakty končí v Ostravě. Oba měli v Baníku pokračovat až do příštího léta. Zkušený brankář ovšem dostal nabídku na další spolupráci ve slezském klubu.

„S jeho kariérou a zkušenostmi a vztahem k Baníku bychom o něj samozřejmě nechtěli přijít. Je to ještě na dalším jednání mezi námi a Honzou, i on má nějaké své představy, ale byli bychom velmi rádi, kdyby tady zůstal,“ uvedl Luděk Mikloško pro klubový web.

Sám uvedený Laštůvka se svým rozhodnoutím ještě váhá. „Vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou. Potřebuju si to sám pořádně promyslet, jestli budu pokračovat, nebo se vydám jiným směrem,“ nechal se slyšet bývalý kapitán.

Zato srbský záložník si může hledat nové angažmá. Vzhledem k tomu, že má platný kontrakt, tak se na jeho odchodu musí obě strany domluvit.

„Je to všechno otázka dalších jednání. Ctíme fakt, že Kuzma u nás má stále platný kontrakt a proto jakékoliv další kroky musí proběhnout v oboustranné shodě klubu a hráče. Pokud by dostal pro něj zajímavou nabídku, nechceme mu dělat žádné problémy,“ říká Mikloško

Jan Laštůvka

Čtyřicetiletý gólman má toho ve fotbalové kariéře za sebou mnoho. Kromě ostravského Baníku prošel v naší lize Karvinou a také půl roku působil ve Slavii. Zachytal si také za Fulham a Bochum. Nejdelší zahraniční angažmá si odbyl v ukrajinském Dněpru, kde si i zachytal Evropskou ligu.

Nemanja Kuzmanovič

Čtyřiatřicetiletý srbský záložník je odchovancem klubu RFK Novi Sad. V české lize si ho v roce 2014 vyhlídla Bohemka. Z pražského klubu se stěhoval do Opavy, zde prožil v ročníku 2017/18 svoji nejlepší střeleckou sezónu. V roce 2019 si vysloužil přesun do Baníku Ostrava.

Luděk Mikloško také avizoval, že se s oběma hráči chce důstojně rozloučit: „Velmi rádi bychom se pak s oběma hráči adekvátně rozloučili na stadionu společně s fanoušky při ligovém utkání.“

Zdroj: FC Baník Ostrava

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.