Spojte se s námi


Fortuna liga

Československé hvězdy! Černý s Hanckem se dostali do týmu sezóny nizozemské Eredivisie

Nizozemská liga letos československým hráčům sedla! Dávid Hancko ji s Feyenoordem vyhrál, Václav Černý sbíral jeden kanadský bod za druhým. Oba se vešli do týmu sezóny statistického portálu Whoscored.

Publikováno

dne

Nizozemská liga letos československým hráčům sedla! Dávid Hancko ji s Feyenoordem vyhrál, Václav Černý sbíral jeden kanadský bod za druhým. Oba se vešli do týmu sezóny statistického portálu Whoscored.

Černý kvůli zranění vynechal část jarní části sezóny, přesto za 32 utkání nasázel 13 gólů a na 11 nahrál. Netřeba dlouze rozvádět, že to byl jeho životní ročník, ve kterém pomohl Twente k pátému místu a ke kvalifikaci do Konferenční ligy.

Černý podílem na 24 ligových gólech dal signál reprezentačnímu trenérovi Jaroslavu Šilhavému, jenž ho doposud dost opomíjel. Další šanci by měl dostat v červnu, kdy výběr České republiky odehraje kvalifikační zápas na ME na Faerských ostrovech a přátelák s Černou Horou.

Formu na to má, sezónu uzavřel gólem a asistencí proti svému bývalému zaměstnavateli Ajaxu, v minulých pěti kolech Eredivisie čtyřikrát udeřil i asistoval. Co se známek od Whoscored týče, v průměru posbíral rating 7,5.

Twente má z celé ligy v sestavě největší zastoupení, pravého beka dělá Joshua Brenet s parádní bilancí 7+4. Gijs Smal na levé straně spíše asistoval, díky dvěma zásahům a deseti přihrávkám se též vešel do Týmu sezóny.

Uprostřed defenzivy nemůže chybět Dávid Hancko, letní posila ze Sparty se rychle adaptovala a byla jedním ze strůjců titulu Feyenoordu. Čtvrtým do party obránců je Mexičan Edson Fernandes.

Nejlépe hodnoceným hráčem ligy je s ratingem 7,8 Dušan Tadič, Srb z Ajaxu nasázel 11 branek a na 18 přihrál. O desetinu horší je nejlepší střelec ligy Xavi Simons, vstřelil 19 gólů a devětkrát asistoval.

Zdroj: Whoscored

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.