Spojte se s námi


Fotbal

Benzema je údajně blízko k odchodu z Realu! Šejci nabízí miliony, kdo by jej nahradil?

Ještě nedávno se bralo jako samozřejmost, že Karim Benzema bude pokračovat v Realu Madrid i v další sezóně. Jenže podle posledních zpráv je momentálně blíže k odchodu než k setrvání.

Publikováno

dne

Ještě nedávno se bralo jako samozřejmost, že Karim Benzema bude pokračovat v Realu Madrid i v další sezóně. Jenže podle posledních zpráv je momentálně blíže k odchodu než k setrvání.

Karim Benzema zažil v minulé sezóně životní rok. Dovedl Real Madrid k zisku Ligy mistrů i La Ligy, nasázel spoustu gólů a ročník korunoval ziskem Zlatého míče.

Jenže v té uplynulé už jeho výkony dost opadly. Velkou část sezóny byl navíc zraněný, v Lize mistrů už neměl takovou fazónu jako loni. Zejména jeho výkon na Manchesteru City fanoušky dost pobouřil.

Je mu navíc už 35 let a věk se někde podepsat musí. Údajně podle několika velkých španělských médií tak aktuálně Benzema zvažuje odchod.

Na stole má totiž lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie. Za dva roky by si mohl přijít až na 200 milionů eur. Je pravda, že na Benzemovi byla během roku vidět snížená motivace. Svého cíle v podobě Zlatého míče už dosáhl, ve spoustu zápasech působil téměř bez zájmu, moc se nepředřel.

Údajně se Benzemovi neměla líbit ani kritika po zápase s Citizens. Reportérka specializující se na Real Madrid Arancha Rodríguez uvedla, že chování Benzemy po nepovedeném zápase s City je zvláštní, Francouz se od té doby vůbec nevyjádřil, zda zůstane či odejde.

Následně dodala, že Benzema je momentálně blíž k odchodu než k setrvání, jelikož arabští šejci jej lákají obřími sumami.

Náhrada za Benzemu

Co by se tedy případně na Santiago Bernabéu dělo, pokud by se Benzema skutečně rozhodl odejít? Florentino Pérez by musel rozjet plán B, ke kterému se nechtěl moc uchylovat.

Původně chtěl totiž najít jen náhradníka k Benzemovi, mluví se o Joseluovi z Espanyolu či Robertu Firminovi z Liverpoolu.

Při odchodu Benzemy by však musel najít nového elitního útočníka. A volba měla padnout na Harryho Kanea. Má to však jeden háček. Tottenham je známý neúprosným vyjednáváním majitele Daniela Levyho, do čehož se Real dle deníku Relevo nechce moc pouštět, jelikož Levy smlouvá do posledního eura.

Na druhou stranu Real má lehkou výhodu v tom, že Levy by raději prodal Kanea do zahraničí než do jiného týmu Premier League. Tím by se tak mohla vyjednávání lehce posunout.

Zdroj: Relevo, Arancha Rodríguez

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.