Spojte se s námi


Fortuna liga

Co ukázala Slavia: Zafeiris a Ogbu se rozjíždí, Tecl s Hronkem na domácí zápasy slabí

Slavia zvládla těžký duel se čtvrtým Slováckem, které na jaře ještě neinkasovalo a moravského soupeře porazila 2:0. V Edenu tak sešívaní vyhráli už pojedenácté v řadě, co nám zápas ukázal?

Publikováno

dne

Slavia zvládla těžký duel se čtvrtým Slováckem, které na jaře ještě neinkasovalo a moravského soupeře porazila 2:0. V Edenu tak sešívaní vyhráli už pojedenácté v řadě, co nám zápas ukázal?

Ogbu a Zafeiris se rozjíždějí

Dvě velice drahé posily dorazily v zimě do Slavie. A logicky také od nich bylo velké očekávání. Jindřich Trpišovský však upozorňoval, že oba potřebují čas na aklimatizaci a skvělé výkony nemusí přicházet hned. Po pátém jarním zápase to vypadá, že Igoh Ogbu a Christos Zafeiris se začali rozjíždět.

Ogbu do sestavy vpadl o něco dříve, hrál už před dvěma týdny proti Brnu a vedl si slušně. Trochu kritizovaný byl jeho výkon proti Teplicím, ovšem tam hrála hodně špatně celá Slavia.

Se Slováckem byl společně s Olayinkou nejlepším hráčem na hřišti. Útočníkům soupeře nedovolil vůbec nic, vyhrál snad všechny hlavičkové souboje, předskakoval, rychlostně je na tom výborně a kromě jedné chyby v první půli i slušně rozehrával.

Co se týče Zafeirise, ten nastoupil poprvé v základní sestavě, poté co minule v Teplicích střídal. A ohromně zaujal, zejména v prvním poločase. Fantasticky zrychloval hru přihrávkou z jednoho doteku, má skvělý přehled o hře, úžasnou kopací techniku, fanoušky pobavil také dvojitou zasekávačkou.

Přihrál na první gól po skvěle zahraném rohu, navíc mu není cizí ani práce dozadu, což je pro Trpišovského ohromně důležité. Ve Slavii zřejmě dlouho nezůstane.

Obdivuhodný Olayinka

Bylo otázkou, jak Peter Olayinka přistoupí k jaru ve Slavii. Přeci jen už má domluvené od léta angažmá v Srbsku, na budoucnosti klubu už mu tolik nesejde. Nigérijský fotbalista ale boří všechny představy českých klubů o tom, že hráč, co odejde v létě zadarmo, by měl být přeřazený do béčka.

Olayinka neúnavně dře, maká, na úspěchu týmu mu stále záleží a vůbec to nevypadá, že už by měl hlavu v novém angažmá. Výhru Slavie vystřelil dvěma brankami, má jich v této ligové sezóně na kontě už 8, což je jeho rekord v české lize. Sešívaní jej budou velice těžko nahrazovat.

Tecl a Hronek na domácí zápasy slabí

V základu po minulém fiasku v Teplicích nastoupili Stanislav Tecl a Petr Hronek. První jmenovaný skóroval z penalty, zimní posila zařídila penaltu a svým výkonem dost zvedla sešívané.

Jenže v domácím zápase byly vidět jejich nedostatky. Oba jsou to velcí bojovníci a neúnavní dříči, v Edenu se však hraje především fotbal a tam byly vidět technické nedostatky obou hráčů. Také jako první střídali v 57. minutě.

Na venkovní zápasy však budou nesmírně platní. S týmy jako Teplice, Liberec, Jablonec, Zlín, kde trávník není ideální a místo fotbalu je z toho někdy válka, tam právě tito bijci najdou své uplatnění.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.