Spojte se s námi


Fotbal

Obraty Realu, finále MS i frankfurtská bílá zeď. Nejpamátnější momenty roku 2022

Rok 2022 je u konce, a tak je na čase si připomenout nejlepší fotbalové momenty, které nás v tomto kalendářním roce potkaly. Liga mistrů i mistrovství světa v Kataru totiž nabídky skvělou podívanou.

Publikováno

dne

Rok 2022 je u konce, a tak je na čase si připomenout nejlepší fotbalové momenty, které nás v tomto kalendářním roce potkaly. Liga mistrů i mistrovství světa v Kataru totiž nabídky skvělou podívanou.

Obraty Realu Madrid

To, co předváděl Real Madrid na jaře, nemělo obdoby. A pravděpodobně dlouho mít nebude. Los Blancos nejprve otočili duel s PSG, když prohrávali v součtu 0:2. Karim Benzema poté hattrickem za 17 minut poslal dál Real.

Ve čtvrtfinále Real první zápas vyhrál 3:1, Chelsea ale v odvetě na Bernabeu vedla už 3:0. Tam se však poprvé ukázal Rodrygo, který poslal zápas do prodloužení, kde rozhodl Benzema.

A vrchol přišel v semifinále s Manchesterem City. První zápas Citizens vyhráli 4:3 a v odvetě vedli 1:0 ještě v 89. minutě. Jenže v tu chvíli se objevil Rodrygo, který poslal zápas do prodloužení. Tam rozhodl znovu Benzema.

Finále mistrovství světa

Lepší finále mistrovství světa už asi nezažijeme. Možná ani lepší zápas na MS. Protože představení Francie s Argentinou zejména od 80. minuty, to byla nevídaná fotbalová show.

Argentina vedla 2:0, poté ale Mbappé během dvou minut srovnal na 2:2. V prodloužení se šance přelévaly z jedné strany na druhou, byl to naprosto divoký zápas. Messi dal na 3:2, Mbappé ale po chvíli srovnal znovu na 3:3. Nakonec Argentina vyhrála na penalty.

Frankfurtská bílá zeď

Ve čtvrtfinále Evropské ligy se Barcelona utkala s Frankfurtem. První zápas v Německu skončil remízou 1:1, v odvetě si Frankfurt věřil. A to i díky ohromné podpoře fanoušků na Camp Nou.

Ti totiž vykoupili lístky od permanentkářů domácích a na stadion se dostalo až 30 000 fanoušků Frankfurtu. Němci tak vytvořili neuvěřitelný kotel, až to působilo jako bílá zeď.

Jízda Villarrealu

Zapomenout se nedá ani na jízdu Villarrealu. Podceňovanému klubu se moc nevěřilo ani na postup ze skupiny s Manchesterem United a Atalantou, jenže El Submarino amarillo došlo až do semifinále Ligy mistrů.

Skromný klub nejprve vyřadil Juventus po remíze 1:1 a výhře 3:0, ve čtvrtfinále došlo na Bayern. Po domácí výhře Villarreal ubránil venku remízu 1:1 a postoupil do semifinále. Tam nejprve prohrál na půdě Liverpoolu 0:2 a zdálo se, že je konec. Jenže doma o poločase vedl 2:0 a znovu byl ve hře. Nakonec ale Reds otočili a vyhráli 3:2.

Outsideři na zteč

Na mistrovství světa v Kataru jsme velice často byli svědky toho, že outsideři zaskočili favorita. A takových výsledků bylo hned několik. Třeba když Saúdská Arábie porazila Argentinu, Japonsko porazilo Německo i Španělsko nebo Maroko porazilo Belgii.

V posledních zápasech skupin také došlo k několika překvapením, to už ale jistě postupující šetřili hráče. Jenže i ve vyřazovací části došlo na velká překvapení. Maroko třeba vyřadilo Španělsko i Portugalsko, Chorvatsko si zase vyšláplo na Brazílii.

Zdroj: FIFA, UEFA, Youtube

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.