Spojte se s námi


Fotbal

Představení týmů MS: Katar má kádr z domácí ligy, zkušenosti z Evropy minimální

Katar jde jako hostící země světového šampionátu do turnaje s nejlevnějším kádrem. Proti Nizozemsku, Senegalu a Ekvádoru přesto plánuje bojovat o postup. Jaká soupiska se na historické mistrovství arabské země chystá?

Publikováno

dne

Katar jde jako hostící země světového šampionátu do turnaje s nejméně hodnotným kádrem. Proti Nizozemsku, Senegalu a Ekvádoru přesto plánuje bojovat o postup. Jaká soupiska se na historické mistrovství arabské země chystá?

Brankáři: Saad Al Sheeb, Meshaal Barsham, Yousuf Hassan

Mezi třemi tyčemi by měl úřadovat Saad Al Sheeb. Legenda katarského Al-Saddu, v jehož A-týmu působí již od roku 2008. Na kontě má 80 reprezentačních startů a ve 32 letech je i patřičně zkušený.

Obránci: Pedro Miguel, Musaab Khidir, Tarek Salman, Bassam Al Rawi, Khoukhi Boualem, Abdelkarim Hassan, Ismael Mohammed, Homam Al Amin

Levou stranu stoperské trojice by měl brousit Sheebův spoluhráč Abdelkarim Hassan. Ten má v národním týmu dokonce 120 startů, za svou kariéru se ale dostal i do Evropy, konkrétně do belgického Eupenu.

Náročná pozice středního stopera čeká na Tareka Salmana. Ve 24 letech má za sebou angažmá ve španělském Júpiteru Leonés, aktuálně taktéž nastupuje v Al-Saddu. Obrana by tedy měla být sehraná.

Pravý kraj stoperské trojky patří Bassamu Al-Rawimu. Stejně jako Hassan sbíral i Al-Rawi zkušenosti v Eupenu, předtím dokonce ve výběru Celty Bigo do 19 let. Nyní hraje domácí lihu za Al Duhail.

Záložníci: Jassim Jabir, Ali Asad, Mohammed Waad, Salem Al Hajri, Assim Modibo, Mustafa Meshaal, Karim Boudiaf, Abdulaziz Hatim, Naif Alhadhrami

Po stránce fyzičky těžkou roli levého wing-beka zastává Homam Ahmed. Po rok a půl dlouhé stáži v Eupenu se vrátil do rodné země a nastupuje v Al-Gharafě. Stabilním členem sestavy reprezentace je od loňského roku.

Defenzivní úkoly ve středu zálohy bude mít Karim Boudiaf, jenž působil i v B-týmech francouzských Lorientu a Nancy. Osmičku má pod palcem osvědčený Abdulaziz Hatem s 96 starty za národní tým.

Nejofenzivnější pozici v pětičlenné záložní linii zaujímá Ali Asad. Narodil se v Bahrajnu, avšak od roku 2014 reprezentuje Katar. Nastupuje za Al-Sadd, letos zatím v devíti utkáních dvakrát asistoval.

Pravou stranu v posledních zápasech brousil překvapivě stoper Pedro Miguel. Je tím defenzivnějším wing-bekem, který se při bránění stahuje do čtyřčlenného obranného bloku. V minulosti sbíral pět let zkušenosti v Portugalsku.

Útočníci: Hassan Al-Haydos, Akram Afif, Almoez Ali, Mohammed Muntari, Ahmed Alaa, Khalid Muneer

Levý hrot patří Akramu Afifovi. Největší hvězda týmu a zároveň s hodnotou 4 miliony euro nejdražší fotbalista Kataru má devět startů v La lize v dresu Gijónu, ve Villarrealu se neprosadil. Nyní kope v Al-Saddu.

Zatímco Afif je spíše křídelním hráčem, Almoez Ali typickým útočníkem. Góly střílí za Al-Duhail, nakoukl ale i do Evropy. Zkoušel se prosadit v Eupenu, následně v rakouském LASK Linz a španělské Leonese, leč neúspěšně.

Ideální sestava: Al Sheeb – Hassan, Salman, Al-Rawi – Ahmed, Boudiaf, Hatem, Miguel – Asad – Afif, Ali

Tip na umístění: základní skupina

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.