Spojte se s námi


Fotbal

Barcelona se nestará o lidi, kteří psali historii klubu. Dani Alves šel konečně s pravdou ven

Se svými slovy si jako vždy nelámal hlavu. Dani Alvés za sebou má druhé angažmá v katalánském velkoklubu. Nicméně v červnu mu vypršela půlroční smlouva, kterou Barcelona už nechtěla nadále prodloužit. Brazilec říká, že neodcházel z Camp Nou smutný, nicméně v nedávném rozhovoru zaznívá v mnoha slovech určitá pachuť.

Publikováno

dne

Se svými slovy si jako vždy nelámal hlavu. Dani Alvés za sebou má druhé angažmá v katalánském velkoklubu. Nicméně v červnu mu vypršela půlroční smlouva, kterou Barcelona už nechtěla nadále prodloužit. Brazilec říká, že neodcházel z Camp Nou smutný, nicméně v nedávném rozhovoru zaznívá v mnoha slovech určitá pachuť.

Přišel pomoci v nejhorších časech, abych svůj milovaný klubu opět postavil na nohy. Dani Alves se nabídl sám Barceloně, která využila jeho služeb a během zimních měsíců ho přivedla do svého týmu. O této druhé etapě snil 39letý brazilský bek celých pět let.

„Jediné, co se mi nelíbilo, bylo, jak byl můj odchod řešen. Od začátku jsem jasně řekl, že už mi není dvacet let a chci mít jasno, aniž bych něco skrýval. Tento klub má v posledních letech na svědomí mnoho hříchů. Barcelona se nestará o lidi, kteří psali její historii,“ prozradil Dani Alves v rozhovoru pro list The Guardian.

Legenda světového fotbalu tvrdí, že jako culé by chtěl, aby to fungovalo jinak. Nerad by mluvil jen o sobě, protože jeho situace byla jiná. Každopádně zdůrazňuje, že je vděčný Xavimu a prezidentovi Joanovi Laportovi za to, že ho přivedli zpět.

„Klub je plný mladých lidí se skvělými nápady na hřišti, ale práce mimo hřiště se musí zlepšit. Mentalita je úplně opačná, než jsme měli před pár lety. Všechno, co se děje na hřišti, je odrazem toho, co se děje mimo něj,“ řekl muž, který se během své kariéry stal jedním z nejlepších hráčů na svém postu.

Alves stále podporuje Barcelonu, aby se vrátila na vrchol, ale ví moc dobře, že je to stále komplikovaný proces. „Fotbal je týmový sport. A to se v klubu ztratilo,“ odtajnil překvapivě. Brazilský borec má stále v hlavě účast na nadcházejícím mistrovství světa, které se letos koná v Kataru. Má totiž rád výzvy a dokáže se přizpůsobit každé situaci.

„Nyní jsem nezaměstnaný, ale objevily se zajímavé nabídky. Analyzuji místa, kam mohu jít a která má dobrou úroveň konkurence. Musíte se setkat s lidmi, kteří mají stejný cíl, chtějí soutěžit a vyhrávat. Chci jít někam, kde můžu vyhrávat,“ vysvětlil kromě všeho bývalý hráč Juventusu nebo Paris Saint-Germain.

Moc dobře ví, že všichni mluví o jeho věku. Téměř před dvaceti lety po něm toužil snad celý fotbalový svět, ale nyní už jsou jeho možnosti omezené. „S tím nesouhlasím. Mám zkušenosti, které jsem předtím neměl. V klíčových zápasech jsou mladíci nervózní, ustaraní, ale já ne,“ dodává Alvés, který ví moc dobře, že věk má své pro a proti.

Zdroj: The Guardian

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.