Spojte se s námi


Fotbal

Životní příběh Darwina Núñeze: Jako dítě neměl co jíst, teď je nejdražším hráčem Liverpoolu v historii

Fotbal někdy píše krásné příběhy a jeden další právě napsal mladý Uruguajec. Darwin Núñez prožil krušné dětství, teď se však stal nejdražším hráčem v historii Liverpoolu.

Publikováno

dne

Fotbal někdy píše krásné příběhy a jeden další právě napsal mladý Uruguajec. Darwin Núñez prožil krušné dětství, teď se však stal nejdražším hráčem v historii Liverpoolu.

Přestup Darwina Núñeze do Liverpoolu už je prakticky formalitou. Benfica totiž odchod svého klenotu již oficiálně oznámila na svých stránkách, zbývá přivítání v Liverpoolu.

Finalista Ligy mistrů za 22letého Uruguajce zaplatí 80 milionů euro, dalších 20 milionů euro může vyplatit v bonusech. Núñez se tak stane nejdražším hráčem v historii Reds, na což během svého krušného dětství ani nepomyslel.

„Takřka neustále jsem chodil spát s prázdným žaludkem, protože jsme neměli peníze na jídlo. Ale kdo šel ještě s prázdnějším žaludkem byla moje matka. Ta se vždy ujistila abychom já i bratr jedli jako první. Moje matka někdy šla spát, aniž by celý den něco jedla. Nikdy nezapomenu, co pro mě celý život dělala. A nikdy nezapomenu, odkud pocházím,“ zavzpomínal na své dětství rodák z uruguajského Artigas.

Jako pro spoustu mladých Jihoameričanů byla jedna z mála cest z chudoby stát se profesionálním fotbalistou. V roce 2013 dostal Núñez první šanci v Peñarolu, ale tehdy 14letý chlapec v akademii nezůstal a vrátil se k rodině.

Jenže život mu dal druhou šanci a o rok později šel na zkoušku do stejného klubu, napodruhé uspěl a zařadil se do mládežnické akademie. Když se vše otáčelo k dobrému, přišla další rána. Objevil se rodinný problém, který dosud nebyl zveřejněn. „Zůstaň ty, ty máš budoucnost, já se vrátím domů,“ řekl Darwinovi starší bratr, který hrál ve třetí lize.

Další tvrdá rána

Díky bratrově obětování se mohl pokračovat, jenže život se s Darwinem dál nemazlil. V 16 letech si totiž přetrhl křížový vaz v koleni, na hřiště se tak nepodíval rok a půl.

Po návratu ze zranění jej trenér Leo Ramos povolal do prvního týmu Peñarolu. Mladík při debutu vystřídal Maxiho Rodrígueze, ale jeho bolesti po operaci přetrvávaly a Núñez tak dokončil zápas v slzách.

Proto podstoupil ještě jednu operaci, tentokrát čéšky. Po těchto dvou těžkých operacích v tak mladém věku bylo nejisté, zda bude moct ještě někdy pokračovat ve své fotbalové kariéře.

Jenže Darwin ukázal obrovskou vnitřní sílu, problémy překonal a dostal se na mistrovství Jižní Ameriky U20 v roce 2019. Tam ale přes velká očekávání zklamal. Neproměnil spoustu šancí, gól nedal a čelil velké kritice.

Dokonce takové, že ho to přimnělo jít k psychologovi, aby se s obtížnou situací vyrovnal. Později přiznal, že dlouhou dobu používal telefon jen na volání, jelikož ani nemohl otevřít sociální sítě.

Kvalitu měl vždycky, když se k tomu poté přidal klid v mysli, odcestoval do Evropy, nejprve do španělské Almeríe, kde ve druhé lize nasázel 16 gólů za 32 zápasů a přestoupil tak do Benfiky. Tam loni zaznamenal 11+11, letos prožil životní sezónu a nasázel 34 gólů.

Svůj přestup do Liverpoolu si tak vydřel a zaslouží si jej jako málokdo. Finanční problémy jeho rodiny už jsou pryč, ale přesto Darwin nikdy nezapomene, odkud pochází.

Zdroj: MARCA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.