Spojte se s námi


Fotbal

Nevysvětlitelné, nenormální a magické. DNA Realu Madrid v Lize mistrů je jednoduše nesmrtelné

Spousta z vás jistě stále ještě teď nechápe, co se včera večer na Santiago Bernabéu stalo. Real Madrid už poněkolikáté vstal z mrtvých a senzačním způsobem si došel pro postup do finále Ligy mistrů.

Publikováno

dne

Spousta z vás jistě stále ještě teď nechápe, co se včera večer na Santiago Bernabéu stalo. Real Madrid už poněkolikáté vstal z mrtvých a senzačním způsobem si došel pro postup do finále Ligy mistrů.

„DNA Realu Madrid je těžké vysvětlovat někomu, kdo nikdy Real neviděl hrát. Je to nevysvětlitelné, tenhle klub má prostě něco, co ostatní nemají,“ vysvětloval například ve studiu El Chirinquito nedávno legendární záložník Guti.

A pomozme si dalším citátem bývalého hráče Realu Madrid. „Když si všichni myslí, že jsme mrtví, tak my jdeme a vyhrajeme Ligu mistrů. O tom je Real Madrid,“ hlásil po finále v roce 2016 Álvaro Arbeloa.

Na Santiago Bernabéu panuje nevysvětlitelná magie. Stadion posvětil v minulém století duch Juanita, bývalého hráče Realu, o kterém jsme více psali zde. Ten totiž dokázal naburcovat svůj tým k obratu, když si Los Blancos několikrát přivezli porážku z prvního zápasu.

Když Real prohrál v sezóně 1985/86 v semifinále s Interem 0:2, Juanito prohlásil slavnou větu: „90 minut na Bernabéu je velmi dlouhá doba.“ A měl naprostou pravdu. Znovu se to ukázalo v zápase s Manchesterem City.

Real Madrid po brance Mahréze prohrával v součtu už o dva góly (3:5). Běžela 89. minuta a Merengues musí vstřelit dvě branky, aby dostali zápas do prodloužení. Matematický počitatel pravděpodobnosti postupu ukazuje na obrazovce u Realu pouhé 1 %.

Jenže poté procitl duch Juanita. V 90. minutě Camavingův centr do vápna sklepne Benzema Rodrygovi, který vyrovná na 1:1. Jenže jeden gól nic neřeší, Real musí vstřelit ještě druhý a tak se okamžitě žene do útoku znovu.

V 91. minutě se odražený míč dostane ke Carvajalovi, ten pošle do vápna načechraný míč, který lízne ve vzduchu Asensio a Rodrygo jej hlavou zatloukne do branky. Bernabéu propuká v naprostou euforii, stejně tak jako milióny fanoušků Realu po celém světě.

Jak se to stalo? To nikdo nedokáže vysvětlit. Real Madrid nebyl lepší, vlastně si ani ke konci nevytvořil žádný drtivý tlak, v posledních 15 minutách ani neměl žádnou vyloženou šanci. Naopak Thibaut Cortois na druhé straně chytil minimálně dva góly, Ferland Mendy z čáry vykopl gól na 0:2.

Hráči Realu ale mají tak velký charakter, takovou vůli a lásku ke klubu, že tlačí až do poslední minuty. A proto se tohle na Bernabéu děje tak často. Vždyť Real měl nejtěžší možnou cestu do finále, PSG, Chelsea a Manchester City. A pokaždé zápas otočil v odvetě na Bernabéu.

Jakmile šel zápas do prodloužení, bylo po infarktovém závěru téměř jasné, že postoupí Real Madrid. A to se také povedlo, penaltu následně proměnil Karim Benzema a poslal Los Blancos do finále.

I těm nejzarytějším antifanouškům Realu nezbývá nic jiného, než smeknout. To, co Real totiž na evropské scéně předvádí už není náhoda ani štěstí. To je prostě DNA. A zaslouženě si klub z Chamartínu může říkat Král Evropy.

Zdroj: UEFA, Real Madrid

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.